Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Primăria acordă bani pentru bonă părinților care n-au cu cine să-și lase copiii acasă

Publicat

pe

Primăria acordă sprijin părinților care nu își permit să plătească o bonă pentru copilul lor. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat că persoanele care au domiciliul sau reședința în Sectorul 1 și un venit de până la 3.500 de lei pe membru de familie și nu au în grija cui să lase copilul preșcolar pot primi un sprijin financiar cuprins între 250 și 710 lei/lună, în funcție de venituri.

„În concret cunatumul ajutorului financiar pentru plata unei bone diferă în funcție de venit după cum urmează:

➢ 710 lei/lună pentru venituri nete pe membru de familie de până la 2100 lei /lună;

➢ 550 lei/lună pentru venituri nete pe membru de familie cuprinse între 2101 lei și 2500 lei /luna;

➢ 390 lei /lună pentru venituri nete pe membru de familie cuprinse între 2501 și 3000 lei/luna;

➢ 250 lei/lună pentru venituri nete pe membru de familie cuprinse între 3001 și 3500 lei/lună.

Pentru a beneficia de acest ajutor trebuie să ai încheiat un contract cu firma la care este angajată bona sau direct cu bona dacă aceasta este persoană fizică autorizată, iar copilul pentru care se solicită acordarea sprijinului financiar nu este înscris la creșă/grădiniță, sau nu ai refuzat un loc la creșă/grădiniță pentru acesta ori nu ai retras copilul de la creșă/grădiniță”, a anunțat Clotilde Armand.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar, persoanele interesate trebuie să depună o cerere și o declarație pe propria răspundere însoțite de documente doveditoare care sa ateste îndeplinirea condițiilor prevăzute legislația în vigoare.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.