miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. A început deratizarea pe digurile aflate în administrarea ABA Jiu

 Campania anuală de combatere a dăunătorilor pe digurile de la Dunăre începe miercuri, 27 octombrie, iar sectorul vizat este Nedeia- Rast, anunță Administraţia Bazinală de Apă Jiu.

În acest sens, Sistemul de Gopodărire a Apelor Dolj va desfăşura acţiunea de ”Deratizare pentru combaterea dăunatorilor în scopul asigurării funcționării digurilor și lucrărilor hidrotehnice de pe fluviul Dunărea în condiții de siguranță“.

Deţinătorii de animale sunt atenţionaţi că este interzis cu desăvârşire păşunatul pe aceste suprafeţe. Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a transmis către toate Primăriile riverane zonelor deratizate o informare, astfel încât edilii acestor localităţi să anunţe din timp localnicii şi să le atragă atenţia că păşunatul este interzis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 „Atenţionăm deţinătorii de animale că păşunatul pe aceste diguri este INTERZIS cel puţin o lună.  Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj nu îşi asumă nici o răspundere privind pagubele ce ar putea surveni ca urmare a nerespectării acestei avertizări”, se arată într-un comunicat al instituției.

 Campania de combatere a dăunătorilor se efectuează anual, conform Planului Tehnic, cu ajutorul unor substanţe toxice, cu un caracter persistent. Subliniem faptul că, aceste substanţe au efecte negative asupra animalelor.

Politica