sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova, sparge gheața după 8 etape!

Gură de oxigen pentru echipa lui Mititelu, care învinge Gaz Metan Mediaș și respiră în Liga 1

Jucătorii care au pornit cu echipa din Liga județeană sunt cei care au semnat succesul cu Gaz Metan Mediaș. Atacantul Bălan, hulit de suporterii internauți după meciul din runda trecută, de la Arad, a deschis scorul cu latul, din 5 metri, în urma unui corner. În prelungiri, după ce în prealabil obținuse eliminarea lui Junior, rezerva Raicea a stabilit scorul final: 2-0.
După prestația excelentă, atacantul de buzunar al oltenilor, Alex Raicea, îi cere lui Stoican mai multe minute: „Pentru mine este foarte important că am reușit să aducem echipa din liga 4. Am trecut prin toate diviziile. Mă bucur că am marcat în această seară, sper să dau cât mai multe goluri. Aveam nevoie disperată de această victorie, pentru că doream să scăpăm de zona roșie. Probabil că aveam nevoie de acea schimbare de antrenor, Stoican a venit cu mai multă determinare, cu mai multă poftă de muncă. Nu contează dacă intru 10-15 minute, tot meciul sper, dau totul în teren. Mă bucur că am marcat, dar important e că a câștigat echipa”.
Claudiu Bălan: „Sunt foarte fericit că am reușit să înscriu și să câștigăm. Ne dorim să ieșim din pasa proastă, să creștem în clasament, pentru că locul de acum nu reflectă valoarea acestei echipe. E o bucurie enormă, îmi pare rău că nu am mai marcat, s-a văzut în punctele echipei. Sper să aducem puncte, victorii, locul din clasament nu ne onorează deloc. Cu Flavius suntem mai liberi, dar am învățat multe lucruri de la Adrian Mutu, pentru care îi mulțumesc”.
Sorin Bușu: „E o victorie importantă, în special pentru moralul nostru. Am așteptat mult această victorie. Trebuie să muncim mai mult ca să legăm rezultate pozitive. Nu cred că au fost schimbări majore aduse de la Flavius Stoican, în primul rând pot spune că s-a schimbat atitudinea noastră. Staff-ul lui Adrian Mutu nu a făcut ceva greșit. Această schimbare cu Flavius Stoican a fost totuși de bun augur. Mă așteptam să fie mai mulți oameni pe stadion, dar ținând cont că e vineri, lumea lucrează, dar și această lege, cu vaccinul, a împuținat oamenii destul de mult”.
Flavius Stoican a spus după meci: „Este mulțumitor, pentru că am câștigat cele 3 puncte. Dar suntem o echipă de la care se așteaptă mult. Trebuie ca atunci când avem mingea să nu mai avem teamă. Vreau să-i felicit că rămânem pe același calapod al dorinței de a câștiga. Încrederea vine o dată cu rezultatele, cu mișcarea lor în teren, cu execuțiile, dar ei trebuie să conștientizeze că nu sunt cu nimic mai prejos decât adversarul. Am așteptări mari de la Bălan, e un jucător care a fost de multe ori apostrofat. Știu cât de mult își dorește. Are calități, ține bine mingea la picior. Al doilea gol: Raicea, un jucător care are tehnică foarte bună, îi plac spațiile largi. L-am trecut vârf și a marcat. Mă bucur că își dorește să joace mai multe minute”.
„Sunt puțin mai liniștit, a fost un meci de 6 puncte. Am controlat jocul, am avut posesia și ocaziile. Se vede o schimbare la echipă. Sunt dezamăgit de arbitraj, am avut două penalty-uri mari cât casa. Cel de la Pop, din fața lui, a fost cât casa. Nu dă faulturi, nu dă nimic, suntem la rugby aici. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. În aceste două meciuri am avut un joc mai ofensiv. Dacă și în următoarele patru meciuri vom juca așa cum am făcut-o astăzi vom fi greu de învins”, a spus Mititelu jr după meci.

FCU Craiova – Gaz Metan Mediaș 2-0
Au marcat: Bălan 47, Raicea 90+4
FCU Craiova: R. Popa – Huyghebaert, Kovacic, Gajic, Bușu – Asamoah, Van Durmen – Sidibe (69 Marquet), Baeten (76 Raicea), Ondann (88 Pop) – Bălan (88 Blidar). Antrenor: Flavius Stoican.
Gaz Metan: Vâlceanu – Izata (74 Romeo), Matricardi, Yuri, Trif (62 Velisar) – Alceus (74 Irobisso), F. Junior, Șteau, Grădinaru (74 Chamed), Deaconu – Sarr (62 Morar). Antrenor: Ilie Poenaru.
A arbitrat: Horia Mladinovici.
Eliminat: F. Junior 83

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica