Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Video/Olt. Incendiu în Găneasa

Publicat

pe

Un incendiu a avut loc sâmbătă în localitatea Găneasa, județul Olt. Focul a cuprins o casă dar și o anexă gospodărească. Pompierii ISU Olt au intervenit și au reușit stingerea incendiului în urma căruia au ars 60 de metri de acoperiș și 7 tone de furaje.

Cauza probabilă a incendiului a fost un coș de fum defect. Nu s-au înregistrat victime.

„Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în comuna Găneasa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă și propagat la o anexă gospodărească.

La sosirea echipajelor, acoperișul locuinței, tavanele din două camere de locuit și anexa gospodărească, în care erau depozitate furaje, ardeau generalizat.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, salvatorii au acționat aproximativ trei ore.

În urma incendiului au ars circa 60 de metri pătrați de acoperiș, tavanul din două camere, pe circa 40 de metri pătrați, o anexă gospodărească și circa șapte tone de furaje. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum defect sau deteriorat”, conform ISU Olt care a ținut să reamintească și principalele măsurie de prevenire a incendiilor provocate de coșurile de fum.

Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod
obligatoriu la începutul sezonului rece), de persoane specializate şi autorizate;
În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce
pot fi surse de aprindere, mai ales dacă în zonă sunt materiale combustibile;
Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.