marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Un preot și soția lui au murit după ce s-au infectat cu Covid-19

Tragedie în satul Orodel, județul Dolj, unde preotul și preoteasa au murit. Cei doi s-au infectat cu SARS-CoV-2 și s-au stins din viață la scurt timp, după ce a dezvoltat o formă gravă a bolii. La două zile după deces şi soţia acestuia a decedat. Aceştia erau părinţii a doi copii, care acum au rămas orfani.

Starea preotului se agravat de la o zi la alta. Prin urmare, a fost transferat la Institutul „Marius Nasta”, din Bucureşti, dar acolo a pierdut lupta cu boala. Pe de altă parte, soţia sa a decedat la spitalul din Caracal. Niciunul dintre ei nu erau vaccinaţi. Cei doi aveau doi copii, de 7 şi 21 ani.  

„Nu s-au vaccinat, poate aveau şansă să scape, dar uite s-au dus, şi soţia, şi el, au murit. Rămaseră copiii aşa, singuri. Am auzit când vorbea, ultimele lui cuvinte, şi a spus: Dacă mă vaccinam, poate aveam şanse, copiii mei să se ducă să se vaccineze, le-a transmis. Şi astea au fost ultimele cuvinte şi a murit”, a povestit o localnică, potrivit Digi24. „După ce că s-a dus el, s-a mai dus şi preoteasa. Au rămas copilaşii singuri. Era om de treabă, cum s-a întâmplat cu el, nu ştiu. Rău, rău”, spune o altă femeie, notează adevărul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preotul slujea de 14 ani în comuna natală Orodel, din Dolj. „N-avem niciun preot acum, am rămas descoperiţi. Trebuie să apelăm, să vedem, la comunele vecine, la preoţi pentru înmormântări, pentru slujbele care se fac săptămânal duminica la biserică. Durere. Şi dezamăgirea este mare de tot”, a declarat primarul localităţii Orodel, Jane Vâlcomeanu.

Preotul în vârstă de 46 de ani nu era cunoscut cu alte probleme de sănătate. În schimb, soţia sa avea diabet, dar nu avea o formă gravă a bolii.

Foto: adevărul.ro

Politica