Stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești a fost verificată chiar înainte să se strice

Stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești a fost verificată, vineri dimineață, și de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj. Aceasta are o vechime de 10-12 ani, așa cum a declarat directorul unității, Constantin Târziu,

Verificarea pe care DSP Gorj o face în fiecare dimineață la secțiile terapie intensivă a avut loc și vineri, chiar înainte de incidentul ce a contribuit la moartea celor două paciente.

În fiecare dimineață, o echipă de la DSP Gorj, din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică, verifică ATI Covid Târgu Cărbunești și Secția ATI Covid a SJU Târgu Jiu”, au precizat reprezentanții DSP Gorj. Surse din cadrul anchetei spun că o posibilă problemă la instalația de oxigen de la spitalul din Târgu Cărbunești a fost depistată chiar cu ocazia verificărilor efectuate vineri dimineață.

Constantin Târziu a spus că în timpul verificărilor interne, care se fac din trei în trei ore, s-a depistat la un moment dat o concentație crescută de oxigen. „La un moment dat unul dintre domni a spus că i se pare o concentrație mai mare a oxigenului. N-am depistat cauza, am trecut pe faptul că au fost date ventilatoare noi în funcțiune și poate că pacienții nu țin toți măștile la gură și se mai pierde oxigen”.

Astfel, în urma ultimelor informații apărute, a fost demarată o anchetă, urmând a se stabili cu exactitate cauza producerii evenimentului.

Populare

Recomandări

Virgil Popescu: „Românii cu facturi inexplicabil de mari să nu le plătească”

Ministrul liberal le recomandă românilor care au primit facturi...

Vâlcea. Braconieri, în flagrant la Obârșia Lotrului

Șapte persoane au fost duse la audieri după ce...

Doljul, tot cu oameni bătrâni și tot mai puțini

Doljul rămâne un județ îmbătrânit. Se nasc tot mai...

Blue Air, sancționat cu peste 10 milioane de lei pentru cursele anulate

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sancţionat Blue Air...