Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Între 80.000 şi 180.000 de angajaţi din sistemul de sănătate au murit din cauza COVID-19 între ianuarie 2020 şi mai 2021. OMS critică țările în care medicii sunt nevaccinați

Publicat

pe

Din cei 135 de milioane de angajaţi în sistemul sanitar din întreaga lume, „între 80.000 şi 180.000” au murit în perioada cuprinsă între începutul pandemiei şi mai 2021, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, publicat joi. În medie, doar doi din cinci angajaţi sanitari din întreaga lume sunt complet vaccinaţi, susține șeful OMS, care trage un semnal de alarmă: „La mai mult de 10 luni de la aprobarea primelor vaccinuri, faptul că milioane de angajaţi sanitari nu au fost încă imunizați reprezintă în sine o condamnare”.

„Aceste estimări provin din cele 3,45 milioane de decese asociate COVID-19 raportate OMS în mai 2021; un număr care, în fapt, este mult mai mic decât numărul real al deceselor”, a precizat organizaţia într-un comunicat.

În faţa acestei constatări, OMS a cerut tuturor ţărilor să se asigure că toţi angajaţii sanitari sunt vaccinaţi cu prioritate împotriva COVID-19, alături de alte grupuri de risc, relatează AFP, citată de Agerpres.

„La mai mult de 10 luni de la aprobarea primelor vaccinuri, faptul că milioane de angajaţi sanitari nu au fost încă vaccinaţi reprezintă în sine o condamnare a ţărilor şi a companiilor care controlează aprovizionarea globală de vaccinuri”, a mai spus şeful OMS.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.