joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Certificatul verde Covid, obligatoriu la locul de muncă în Austria

Austria introduce de la 1 noiembrie certificatul verde și pentru a merge la locul de muncă, acolo unde în birou există mai mult de o persoană. În țară se solicită deja documentul pentru a intra în restaurante, la cinematografe, teatre sau pe stadioane.

Măsura guvernului vine după ce în ultimele 24 de ore, Austria a înregistrat 3.727 de cazuri noi, cea mai mare cifră de la 1 decembrie 2020 și 13 decese.

Între 1 şi 14 noiembrie se stabileşte o perioadă de tranziţie în care toţi cei care lucrează şi nu au certificat vor trebui să poarte permanent o mască sanitară FFP2. Măsura se aplică tuturor lucrătorilor care intră în contact cu alte persoane la locul de muncă, inclusiv în spaţiile comune sau la cantine, fiind însă excluşi cei care lucrează de acasă sau care sunt singuri, precum şoferii de camioane, notează EFE, citată de Agerpres. Detaliile acestei măsuri vor fi anunţate la sfârşitul săptămânii, când decretul guvernamental va fi aprobat de cele două camere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Austria se cere deja certificatul verde pentru a intra în restaurante sau pentru alte activităţi de agrement, precum accesul în cinematografe, teatre sau stadioane.

Foto: Reuters

Politica