joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Miniștrii lui Cioloș, respinși în comisiile de specialitate

Toți miniștrii propuși de Dacian Cioloș, cu excepția lui Cătălin Drulă, au fost respinși, marți, în comisiile parlamentare de specialitate.

Propus pentru portofoliul de la Transporturi, Drulă a fost singurul care a primit un aviz favorabil. Avizul comisiilor este consultativ.

George Cățean, propunerea USR pentru ministru al Agriculturii, a primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate. Cinci parlamentari au votat „pentru” un aviz favorabil, 19 „împotrivă” iar 7 s-au abținut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ioana Mihăilă, propunerea USR pentru a fi din nou ministru al Sănătății, a primit un aviz negativ în comisiile de specialitate din Parlament. Aceasta a fost respinsă cu 18 voturi „contra”, 7 voturi „pentru” și 9 abțineri din partea PNL.

De asemenea, Corina Atanasiu a primit, din partea comisiilor parlamentare de specialitate, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Educaţiei. S-au înregistrat 10 voturi „pentru”, 17 „împotrivă” şi 11 abţineri.

Aviz negativ a primit și Mihai Goțiu, propunerea pentru Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: 9 voturi pentru, 21 voturi împotrivă, 6 abțineri.

Oana Ţoiu, propusă pentru funcţia de ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, a primit, marţi, aviz nefavorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. 24 de parlamentari au votat împotriva propunerii de aviz favorabil, 18 au votat pentru avizul favorabil, iar 5 parlamentari s-au abţinut, conform Agerpres.

Dragoș Pîslaru, propunerea pentru Ministerul Finanțelor, Stelian Ion – propus la Justiție și Mihai Goțiu, desemnat de USR pentru Ministerul Mediului au primit avize nefavorabile.

Claudiu Năsui, ministrul propus de USR la Economie, a primi aviz negativ.

Ionuț Moșteanu, propunerea USR pentru Ministerul Dezvoltării, a primit aviz negativ după audierea din comisie. Au fost 10 voturi „pentru”, 14 „împotrivă” și 16 abțineri.

Cristian Ghinea, propunerea pentru Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a primit un aviz negativ. Au fost 7 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” și 8 abțineri.

De asemenea, Cristina Prună, propunerea pentru Ministerul Energiei, a fost respinsă de parlamentarii din comisie. Au fost 14 voturi „pentru”, 27 „împotrivă” și 12 abțineri.

Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, propus pentru Ministerul de Interne în Guvernul Cioloș, a fost, de asemenea, respins la votul din comisii. Au fost 19 voturi „pentru” un aviz negativ, 13 abțineri și 5 voturi „împotrivă”.

Cătălin Drulă, propunerea pentru ministerul Transporturilor, a primit 8 voturi împotriva avizului negativ, 7 abțineri și 12 pentru avizul negativ. „Avizul este pozitiv dacă propunerea de aviz negativ a căzut la vot”, a explicat după audieri Cătălin Drulă. Pentru că propunerea de aviz negativ nu a fost votată de majoritatea membrilor comisiei, președintele Comisiei a considerat avizul ca fiind pozitiv.

Dan Barna, propunerea pentru Ministerul Afacerilor Externe a primit aviz negativ. Au fost 11 voturi „pentru”, 20 „împotrivă” și 4 abțineri.

Monica Berescu, propunerea USR pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a primit aviz negativ în comisiile de specialitate. S-au înregistrat 17 voturi „pentru”, 17 „împotrivă” şi 8 abţineri.

Un aviz negativ a primit și Nicu Fălcoi, propunerea pentru Ministerul Apărării.

 Ministrul propus pentru portofoliul de la Cultură, Iulia Popovici, a primit un aviz negativ din partea comisiilor din Parlament. Au fost patru voturi „pentru”, nouă „împotrivă” și șapte abțineri.

De asemenea, propunerea pentru Ministerul Tineretului și Sportului, Tudor Pop, a primit tot un aviz negativ. Au fost nouă voturi „pentru”, 12 „împotrivă” și patru abțineri.

Miercuri, la ora 10.00, plenul reunit al Parlamentului va da votul decisiv pentru Guvernul Cioloș. Ca să fie învestit, guvernul Cioloș are nevoie de 234 de voturi. USR are 80 de parlamentari.

Secretarul general al liberalilor, Dan Vîlceanu a anunțat că, parlamentarii PNL vor participa, miercuri, la votul din Parlament pentru Guvernul Cioloş, însă nu vor vota, potrivit unei decizii a Biroului Executiv.

De asemenea, parlamentarii UDMR vor fi prezenţi în sală, miercuri, la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind învestirea Guvernului Cioloş, dar nu vor vota, a declarat liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond.

Decizia a fost luată marţi dimineaţa, în cadrul unei şedinţe a grupurilor parlamentare reunite ale UDMR.

Politica