Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Badantele fără certificat verde nu pot beneficia de locuinţă şi salariu

Publicat

pe

Badantele care nu au certificatul verde trebuie să plece din casa în care lucrează şi locuiesc. Clarificarea a sosit printr-o faq (frequently asked question) a președinției consiliului şi priveşte un sector care are 1,6 milioane de lucrători casnici, dintre care 850 de mii sunt legali și 760 de mii muncesc încă la negru.

Preşedinţia consiliului de miniştri a decis că, dacă îngrijitorul nu deţine certificatul verde, nu va putea avea acces la locul de muncă, iar dacă locuiește cu angajatorul va trebui, prin urmare, să plece din casa respectivă.

Aceeaşi regulă este valabilă şi în ceea ce privește cazarea, mâncarea și remunerația, deoarece – în lumina reglementărilor legale actuale „neatribuirea este corectă în virtutea neexecutării lucrării”, intrând în vigoare începând cu data de 15 octombrie.

Pe primele trei locuri, ca număr de lucrători casnici se află regiunea Lombardia: 864.526, Lazio cu 128.515 și regiunea Emilia Romagna cu 76.211. Se estimează că per total, în acest sector, în Italia lucrează 1,6 milioane de bărbaţi şi femei, scrie hotnews.ro

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.