vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un nou cutremur în Grecia. A fost resimțit și în Egipt, Cipru și Israel

Seismul, produs marți pe insula elenă Karpathos, a avut magnitudinea de 6,1, iar undele de șoc au ajuns atât în Creta, unde a existat o activitate seismică intensă în ultimele săptămâni, cât și în mai multe state din estul Mediteranei.

Cutremurul a avut loc la ora locală 8.32 (aceeași oră la București – n.r.), la o adâncime de aproape 59 de kilometri și la 127 de kilometri sud-est de insula Karpathos, din Arhipelagul Dodecanez, potrivit Institutului de Geodinamică al Observatorului din Atena.

Până acum, nu există date cu privire la eventuale victime sau pagube materiale, scrie Agerpres care citează Reuters.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Seismul a fost resimțit în insulele grecești Santorini, Ciclade şi Rodos, precum și în capitala cipriotă Nicosia, în Beirut, capitala Libanului, la Cairo și alte orașe din Egipt, în unele părți din Israel și teritoriile palestiniene și în regiunea din sudul Turciei, Antalya, conform unor martori citați de Reuters.

Două cutremure puternice au zguduit Creta în ultimele săptămâni. O persoană a murit și mai multe clădiri au fost avariate în urma seismelor. Pe 12 octombrie, un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs în largul insulei Creta, la 15 zile după un alt seism cu magnitudinea 5,8, care a avut loc în aceeași zonă și în urma căruia o persoană a murit, alte zece au fost rănite și mai multe clădiri au fost avariate.

 

Politica