Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Medicii din Republica Moldova vin în România să trateze bolnavii de COVID

Publicat

pe

Autoritățile române au acceptat oferta Republicii Moldova, care va trimite în România o echipă formată din medici, asistenți medicali și echipaje SMURD, în sprijinul spitalelor ce tratează pacienți COVID, se arată într-o hotărâre aprobată luni de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

„România a fost mereu alături de noi la greu. La început de pandemie, când abia învățam cu toții, ne-au trimis acea bravă echipă de medici în ajutor. Și după, când ne cădeau colegii, au venit zeci și zeci de camioane cu echipamente de protecție, un ajutor de milioane de euro primit sub rușinosul pod. Fiindcă sângele apă nu se face”, a scris Ala Nemerenco, Ministrul Sănătății, pe Facebook.

Ministrul a precizat că Republica Moldova va trimite la Lețcani, în județul Iași, o echipă formată din 22 medici și asistenți, care vor interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular pentru care este critic necesar personal medical. Luni, Nemerenco a anunțat că medicii și asistentele au părăsit Republica Moldova, informează libertatea.ro

Secretarul de stat Raed Arafat, coordonatorul DSU, urmează să emită un ordin prin care stabilește locațiile în care vor fi activa medicii și asistenții din Republica Moldova. În primul val al pandemiei, România a trimis o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali să sprijine autoritățile sanitare de Republica Moldova în tratarea pacienților cu coronavirus.

Foto: Facebook/ Ala Nemerenco
Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.