Conecteaza-te cu noi

Actualitate

CAS Vâlcea. Peste 15 milioane de lei pentru spitalele din județ

Publicat

pe

15.2 milioane de lei vor fi alocate spitalelor aflate în relație contractuală cu CAS Vâlcea. Suma vine în urma rectificării bugetare aprobată prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 97/2021, care a însemnat suplimentarea cu 53,9 milioane lei a creditelor de angajament de care dispune CAS Vâlcea pentru acest an, conform gazetavalceana.ro.

Pentru medicamente cu și fără contribuție personală au fost alocați suplimentar 15,1 milioane lei, pentru asistenţa medicală primară 3,1 milioane lei, pentru asistența medicală pentru specialitățile clinice 1,2 milioane lei, iar pentru asistența medicală în centrele medicale multifuncționale a fost alocată suplimentar suma de 0,3 milioane lei.

Pentru dispozitive medicale s-au alocat în urma acestei rectificări 0,5 milioane lei, astfel încât suma aprobată pentru anul 2021 a ajuns la 3,9 milioane lei, fapt ce permite onorarea tuturor cererilor de echipamente și dispozitive medicale depuse de asigurați la instituția noastră.

“Conform estimărilor noastre, bazate pe consumul lunar mediu, fondurile alocate asigură, în majoritatea domeniilor de asistență medicală necesarul până la sfârșitul anului în curs.

Pentru domeniile pentru care fondurile alocate nu acoperă necesarul de servicii pentru acest final de an, acesta va fi acoperit la următoarea rectificare de buget, în data de 15 octombrie 2021 CAS Vâlcea comunicând către Casa Națională de Asigurări de Sănătate nota de fundamentare și propunerile de rectificare solicitate” – susține directorul CAS Vâlcea, Alin Voiculeț, conform aceleiași surse.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.