joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ApaRegio Gorj avertizează oamenii să nu mai arunce orice în canalizare: „ În acest ritm, prețul apei uzate se va mări”

ApaRegio Gorj atrage atenția tuturor utilizatorilor serviciului de canalizare să nu arunce în vasul de toaletă măștile și mănușile de protecție, după folosirea acestora: „NU aruncați șervețele umede, resturi alimentare, textile, măștile de unică folosință, mănușile de protecție și alte obiecte în rețeaua de canalizare!”.

Alături de alte materiale (șervețele umede, scutece, mici obiecte de vestimentație, lavete și bureți de bucătărie), acestea pot crea blocaje ale rețelei, cu consecințe neplăcute pentru utilizatori sau vecini. Pe lângă blocajele din rețea, obiectele înfundă echipamentele de pompare a apei uzate, provocând arderea pompelor, prețul acestora fiind între 7000 și 35 000 euro, precum și înfundarea grătarelor de la intrarea din stațiile de epurare ape uzate, deoarece acestea nu pot toca astfel de resturi textile. Aceste pompe sunt foarte costisitoare și sunt destinate pentru a pompa apa uzată, nu deșeuri.Practic, toate obiectele menționate trebuie aruncate doar la coșul de gunoi.

Oamenii trebuie să înțeleagă că echipa noastră, în această perioadă dificilă, menține alimentarea populației cu apă potabilă. Societatea de apă-canal face apel la populație să fie responsabilă, pentru a nu crea un disconfort abonaților cât și al operatorului. Dacă se continuă în acest ritm, decontarea cheltuielilor se va face tot de către utilizatori, deoarece prețul apei uzate se va mări pentru a putea face față achiziționării unor pompe noi. Vă mulțumim pentru înțelegere !”, a transmis ApaRegio Gorj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica