vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un nou născut de 15 zile, cel mai mic pacient cu COVID-19 internat la ATI

Doi copii cu COVID-19, intubaţi, sunt internaţi joi în secţia de ATI a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală: un bebeluş de 15 zile şi de o fată de 15 ani care are obezitate. În total, în unitatea sanitară sunt internaţi 27 de copii care suferă de COVID-19.

“La Spitalul Clinic Grigore Alexandrescu din Capitală sunt internaţi 27 de copii cu COVID-19, dintre care doi sunt intubaţi. Este vorba despre un nou născut de 15 zile şi despre o fată de 15 ani care suferă şi de obezitate. Alţi 5 copii din cei 27 primesc oxigen pe mască. Toţi copiii internaţi în acest moment la Spitalul Grigore Alexandrescu cu COVID-19 provin din famili nevaccinate, iar părinţii cu care sunt internaţi şi care au boala primesc şi ei tratament de specialitate”, a explicat pentru News.ro dr. Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al unităţii sanitare.

Dr. Alexandru a mai precizat că în fiecare zi în unitatea de primiri urgenţe sunt diagnosticaţi în medie câte 15 copii cu boala COVID-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Spitalul Gomoiu sunt internaţi copii în secţia de ATI. Este vorba despre doi copii cu vârsta de 14 ani, ambii cu comorbidităţi.

Şi la Spitalul de copii Marie S. Curie din Capitală sunt internaţi în secţia de ATI doi copii diagnosticaţi cu COVID-19. Este vorba despre un copil de 2 ani şi de încă un copil cu vârsta de 3 ani. Alţi 20 de copii sunt internaţi cu forme medii de boală pe secţiile spitalului.

La Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului nu sunt copii cu COVID-19 internaţi în secţia de ATI. La Institutul de Boli Infecţoase Matei Balş din Capitală, în jur de 5% din totalul celor internaţi cu boala COVID-19 sunt copii, ceea ce înseamnă în jur de 10 pacienţi.

Politica