miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Subiecte concurs directori 2021. 20 de candidați au lipsit!

Prima probă a concursul pentru directori a avut loc astăzi, 15 octombrie. Potrivit reprezentanților sindicaliști, în Dolj, erau așteptați în săli 378 de candidați. Din datele ISJ Dolj în sălile de examen s-au prezentat 358. Doi dintre candidați s-au restras în timpul probei. La nivelul județului sunt cinci candidați care au fost confirmai cu COVID -19 și care vor susține proba scrisă în sesiunea specială, respectiv pe 28 octombrie.

Concursul pentru directorii de școli a avut proba scrisă vineri, 15 octombrie, a început la ora 10:00 și a durat până la ora 12:00. Testul pe care l-au avut de rezolvat în 2 ore profesorii candidați la funcția de director de școală a avut 50 de itemi și a fost standardizat. Candidații au primit răspunsul pe loc, după predarea foilor de concurs.

Examenul a început la ora 10.00 și a fost tip grilă, cu 50 de itemi cu patru variante de răspuns care trebuiau rezolvați în 120 de minute. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat o prezență a 95% în raport cu cei 9111 candidați validați. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Evaluarea testului standardizat se face în prezența candidatului și a observatorilor. Notele obținute la proba scrisă se pot contesta în termen de 48 de ore de la afișarea rezultatelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vizează capacităţile cognitive şi de leadership, aproximativ 20% competenţele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afişate în data de 20 octombrie, urmând ca interviurile să se desfăşoare în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021.

Candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă şi proba de interviu. Rezultatele finale ale concursului vor fi validate în data de 17 decembrie, urmând ca numirile în funcţie să aibă loc începând cu 10 ianuarie 2022, debutul semestrului al doilea al anului şcolar 2021 – 2022.

Politica