vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aladin Georgescu: „Nimic nu este prea mult și nici măcar suficient pentru situația cu care ne confruntăm”

„Situația infectărilor cu virusul SARS-COV-2 este alarmantă la nivelul județului Mehedinți”, afirmă președintele Consiliului Județean(CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu.
Acesta acuză Guvernul că „deși specialiștii au avertizat încă din vara acestui an cu privire la valul 4, (…) nu a luat nicio măsură”.
„La nivelul Consiliului Județean Mehedinți, am purtat discuții cu conducerea Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin pentru a face tot ceea ce se poate în vederea gestionării situației în cât mai bune condiții.

Pe lângă achiziția de echipamente, ventilatoare și monitoare, proces care s-a desfășurat în mai multe etape de la începutul pandemiei, am sprijinit achiziția de medicamente necesare în tratamentul pentru COVID-19, deși acest necesar de medicamente trebuia asigurat de Ministerul Sănătății. Nu, nu, dragi mehedințeni, Ministerul Sănătății nu a fost în stare să asigure nici măcar antiviralele pentru pacienții infectați și internați în Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin”, acuza Aladin Georgescu.
Acesta atrage atenția că deși s-au luat unele măsuri, situația este gravă, personalul medical fiind suprasolicitat.

„În contextul acestui val, numărul de paturi a fost suplimentat, atât pentru Terapie Intensivă, cât și pentru formele clinice severe și formele clinice ușoare și medii. Astfel, în prezent, avem la ATI, 11 paturi pentru COVID, față de 8, cât aveam în primăvară, în timp ce paturile pentru tratarea celorlalte forme de COVID au crescut de la 111 la 169.
În paralel cu aceste măsuri, Consiliul Județean a sprijinit financiar procesul de testare continuă a personalului medical, pacienților internați și pacienților externați, astfel încât răspândirea virusul să fie limitată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Personalul medical este suprasolicitat, avem medici interniști, neurologi, oncologi și pneumologi care sprijină procesul de îngrijire a pacienților COVID 19.
În plus de toate acestea, trebuie spus că Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin este singurul din județ care tratează pacienții COVID, non-COVID, cât și urgențele majore și intervențiile chirurgicale de urgență. Nicio altă unitate medicală din județ, nici măcar Spitalul General Căi Ferate Drobeta Turnu Severin nu asigură urgențele.

La momentul actual, la Boli Infecțioase, cei trei medici care asigură garda consultă, în medie 160 de pacienți pe zi. Este un flux continuu căruia nici cel mai performant spital din România nu i-ar face față cu ușurință. Instalațiile electrice sunt verificate cu frecvență crescută pentru a preveni alte situații care ar complica și mai mult activitatea!

Se caută în continuare soluții pentru creșterea numărului de paturi pentru pacienții COVID”, a declarat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Și proiectele de modernizare a Spitalului Județean și secțiilor externe continuă, mai spune acesta.

Aladin Georgescu face apel la mehedințeni să se protejeze în continuare.

„Am luat toate măsurile care se puteau lua pentru gestionarea situației, împreună cu conducerea Spitalului Județean și mulțumesc întregului personal medical pentru efortul de a face față acestei situații, pentru îngrijirea mehedințenilor! Nu spun că sunt suficiente măsurile luate! Nimic nu este prea mult și nici măcar suficient pentru situația cu care ne confruntăm!

Vă îndemn la înțelegere, toleranță și colaborare pentru a depăși această perioadă!
Vaccinați-vă dacă nu ați făcut-o până acum! Luați toate măsurile de protecție! Respectați restricțiile și aveți grijă ca și copiii, părinții și bunicii dumneavoastră să facă la fel!”-este apelul președintelui CJ Mehedinți.
Vineri, incidența cazurilor de coronavirus din județ a ajuns la 7,75 cazuri la o mie de locuitori.

Politica