vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/Urmăriri pe șoselele Doljului. Tineri prinși la volan, fără permis

Un adolescent de 17 ani și un tânăr de 21 ani au fost urmăriți de Poliție pe șoselele Doljului. Cei doi conduceau mașini, deși niciunul nu avea permis de conducere. Au încercat să scape de oamenii legii, dar s-au proptit în copaci de pe marginea drumului.

Tânărul de 17 ani din satul Ocolna, comuna Amărăştii de Jos a fost observat de un echipaj pe drumul județean DJ 542. Aceștia i-au solictat șoferului să oprească, moment în care a accelerat. Oamenii legii au reușit să-l oprească după o jumătate de kilometru. “Conducătorul autototurismului nu s-a conformat semnalului, mărind viteza de deplasare, în direcţia comunei Amărăştii de Sus. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei în funcţiune, care s-a finalizat după aproximativ 2 km, pe DJ 561 C, unde, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, intrând într-un copac aflat pe marginea părţii carosabile. Conducătorul auto a coborât din autoturism şi, pentru a-şi asigura scăparea, a părăsit în fugă locul accidentului. Poliţiştii au pornit în urmărirea pedestră a conducătorului auto, reuşind, după aproximativ 500 de metri, prinderea şi imobilizarea acestuia. Astfel, a fost identificat conducătorul autoturismului în persoana unui tânăr de 17 ani, din satul Ocolna, comuna Amărăştii de Jos, care a declarat ca nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi că autoturismul îi aparţine.  Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauza, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis, iar cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă”, conform IPJ Dolj.

Cel de 21 de ani, din Sadova, județul Dolj, a fost observat de un echipaj de poliție pe strada Calea București din Craiova. Tânărul ar fi virat brusc la vederea echipajului de poliție, moment în care oamenii legii au pornit în urmărirea lui pe străzile din oraș, urmărirea oprindu-se în zona gării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova, în timp ce efectuau  serviciul de patrulare, pe strada Calea București, din Craiova, au observat un autoturism care se deplasa sinuos şi care, la vederea echipajelor de poliţie a schimbat brusc direcţia de mers şi a mărit viteza de deplasare. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei în funcţiune, pe mai multe străzi din Craiova. Urmărirea s-a finalizat în zona gării din localitate, unde, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, a intrat cu autoturismul într-un copac, iar ulterior l-a abandonat şi a părăsit locul accidentului în fugă. Poliţiştii au reuşit prinderea și imobilizarea conducătorului auto, care a fost identificat în persoana unui tânăr de 21 de ani, din Sadova. În urma verificărior efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis, iar cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă”, au adăugat reprezentanții IPJ Dolj.

Politica