vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorjenii își pot lua fișa medicală auto de la cabinetele din Ambulatoriul SJU Târgu-Jiu

Gorjenii care vor să obțină permisul de conducere sau să-l preschimbe și au nevoie de fișa medicală auto se pot adresa cabinetelor din Ambulatoriul (Policlinica) Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu. Conform unui comunicat al unității medicale, prețul unei fișe medicale pentru permis categoria B este 80 lei.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, prin Ambulatoriul de specialitate, se numără printre unităţile de asistenţă medicală autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidaţilor la obţinerea permiselor de conducere. Potrivit reglementările legislative în vigoare, cel care dorește să obțină permisul de conducere trebuie să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic. Mai mult, prelungirea valabilităţii permisului de conducere (preschimbarea) este condiţionată de întocmirea fişei medicale auto, de efectuarea analizelor medicale pentru permisul auto, investigaţiile fiind corespunzătoare categoriilor de permis deţinute.

În Policlinica Spitalului Județean, gorjenii își pot face foarte repede fișa pentru obținerea permisului de conducere sau preschimbarea lui. Costă 80 lei și timpul de așteptare este mic. În maximum o oră, solicitantul pleacă din Policlinică, având fișa gata. Persoanele care vin să își facă această fișă au prioritate la cabintele unde li se face consult. De la începutul anului și până în prezent am eliberat 436 de fișe, iar în cursul anului 2020 un număr de 622. În Ambulatoriu se lucrează în intervalul orar 07:00 – 15:00, de luni până vineri. Cei care au nevoie de această fișă, se prezintă la Policlinică, cu adeverința de la medicul de familie și achită taxa, după care sunt îndrumați spre cabintele medicale”, a spus Mihaela Popa, asistentul medical coordonator al Ambulatoriului SJU Târgu-Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valabilitatea rezultatelor examinărilor medicale este de 6 luni de la data emiterii fișei medicale de către unitatea de asistenţă medicală ambulatorie autorizată.

Politica