miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Daune morale de 200.000 de euro pentru o familie din Gorj care și-a pierdut copilul la naștere

O familie din județul Gorj care și-a pierdut copilul la naștere poate să primească daune morale din partea Spitalului Județean de Urgentă Targu-Jiu, dar și de la fiica unui medic.

Conform pandurul.ro, medicul ginecolog acuzat de malpraxis a decedat în urmă cu doi ani, dar procesul s-a întins pe o perioadă de 8 ani. Astfel, SJU Târgu Jiu, firma de asigurări la care medicul avea încheiată polița de malpraxis, dar și fiica doctorului vor trebui să achite suma de 200.000 de euro, dacă sentința pronunțată de Judecătoria Târgu Jiu va rămâne definitivă.

În anul 2013, o tânără a mers să nască la Spitalul județean de Urgentă din Targu-Jiu. Medicul de gardă ar fi dat asigurări cum că nașterea va decurge normal și a internat-o pe secția de ginecologie. Seara au început durerile iar femeia n-a fost asistată de medic. Bebelușul s-a născut mort, iar medicii legiști au constatat că acesta s-a asfixiat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Admite în parte acțiunea. Obligă pârâta Asirom SA să plătească reclamantei Mogoș Alina Adriana suma de 37.000 de euro reprezentând parte din daunele morale pretinse în baza poliței de asigurare seria MM nr. 0554985. Obligă pârâții Spitalului județean de urgentă Targu-Jiu și Tabacu Corina Magdalena – în calitate de moștenitor al defunctului Tabacu Viorică, în solidat, la plata sumei de 113.000 de euro reprezentând diferența de daune morale către reclamanta Mogoș Alina Adriana. Obligă pârâții Spitalul Județean de Urgentă Targu-Jiu și Tabacu Corina Magdalena – în calitate de moștenitor al defunctului Tabacu Viorică, în solidar, la plata sumei de 50.000 de euro reprezentând daune morale către reclamantul Mogoș Marian Cătălin”, se arată în sentință, conform sursei citate.

Politica