vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Concurs directori 2021: „Rămâne fără funcţie cine nu vine“!

Vineri, 15 octombrie, va avea loc concursul pentru directori. Peste 9.000 candidaţi la nivelul întregii ţări, 245 în judeţul Olt, sunt aşteptaţi să susţină proba scrisă a concursului pentru postul de director. Pentru cei izolaţi sau carantinaţi se organizează o sesiune specială în 28 octombrie.

În judeţul Olt, proba scrisă a concursului pentru posturile de director şi director adjunct se susţine în centrul organizat la Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina. Proba are o durată de două ore şi va fi de tip grilă, candidaţii aflând rezultatul la scurt timp de la predarea lucrării. Patru candidaţi din Olt (55 la nivelul întregii ţări) care s-au înscris în concurs şi au trecut de proba validării dosarului nu se pot prezenta, fiind fie infectaţi cu COVID şi aflaţi în izolare, fie plasaţi în carantină ca urmare a faptului că sunt contact direct cu un pozitiv. Aceştia vor putea susţine proba într-o sesiune specială, programată pe 28 octombrie 2021. Candidaţii înscrişi în concurs, care ocupă la această dată postul de director şi care nu se vor prezenta să susţină proba scrisă, din alte motive decât cel menţionat anterior, vor pierde, în ianuarie, funcţia. „Cine nu se prezintă rămâne fără funcţie“, a declarat inspectorul şcolar-general al IŞJ Olt, prof. Victor Iacobescu. 

Delegaţiile actualilor directori expiră la începutul anului viitor, iar pe posturi vor fi numiţi câştigătorii concursului care începe mâine. Există, însă, chiar şi pentru cei care nu se prezintă la concurs posibilitatea să ocupe în continuare funcţia, a mai spus şeful IŞJ Olt, în situaţia în care un alt candidat care a promovat probele concursului nu solicită respectivul post şi niciun profesor de la nivelul şcolii nu-şi asumă conducerea unităţii de învăţământ. În judeţul Olt sunt vacante 163 posturi de director şi 38 posturi de director-adjunct, posturi pentru care concurează 245 candidaţi. Iată calendarul sesiunii ordinare a concursului:

Policlinica Buna Vestire Craiova

15 octombrie Desfăşurarea probei scrise

15 octombrie Afişarea rezultatelor la proba scrisă

15-17 octombrie Depunerea contestaţiilor la proba scrisă

18-20 octombrie Soluţionarea contestaţiilor la proba scrisă

20 octombrie Afişarea rezultatelor finale la proba scrisă

21-27 octombrie – Înregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n) din metodologie

28-29 octombrie – Transmiterea solicitărilor de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităţilor locale şi companiilor/universităţilor

1-10 noiembrie – Constituirea comisiilor pentru proba de interviu

12 noiembrie – Publicarea graficului de desfăşurare a interviurilor

15 noiembrie – 8 decembrie Desfăşurarea probei de interviu

16 noiembrie – 10 decembrie Depunerea şi soluţionarea contestaţiilor la proba de interviu

13 decembrie – Exprimarea opţiunilor candidaţilor declaraţi admişi pentru mai multe funcţii/unităţi de învăţământ

17 decembrie – Validarea rezultatelor finale

20-22 decembrie – Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).

Politica