miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

10 bolnavi din unitățile de primiri urgențe din București și Timișoara, transferați în Ungaria

Primul transfer în Ungaria al pacienților cu COVID aflați în stare critică a început în cursul zilei de joi, anunță Ministerul Sănătății. Este vorba despre 10 pacienți, care vor ajunge 5 în centrul universitar Szeged, iar ceilalți 5 în centrul universitar Debrecen.

Potrivit sursei citate, 8 pacienți au fost internați în UPU din unități sanitare din București și 2 din Timișoara, sunt în stare stabilă, transportabili și necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă.

Transferul pacienților din zona de graniță se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienților din București se efectuează atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană. Pacienții vor fi monitorizați pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe, scrie g4media.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, personal din România a fost trimis în unitățile din cele două centre universitare pentru a asigura sprijinul necesar acestor operațiuni.

România a început săptămâna trecută discuțiile cu autoritățile din Ungaria în vederea transferării mai multor pacienți COVID în stare gravă în țara vecină pentru tratament.

Politica