vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Fostul primar Rafael Dunărințu, deținut cu state vechi, face pușcărie ca „Berilă”. A mai primit încă o condamnare cu executare!  

Fostul primar din orașul Baia de Aramă, județul Mehedinți, Rafael Dunărințu, deținut cu vechime în penitenciarul Drobeta Turnu Severin, închis pentru fapte de corupție, va face pușcărie ca „Berilă”. Motivul, fostul edil-șef a mai primit o nouă condamnare. Este vorba de 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Această sentință definitivă a fostului primar aduce belele mari și unui număr de 5 funcționari din cadrul AFIR Mehedinți care pe lângă condamnările la închisoare cu suspendare primite, își pierd și locurile de muncă. Rafael Dunărințu mai este inculpat într-un dosar penal de corupție instrumentat de procurorii DNA, aflat pe rol la Curtea de Apel Craiova, în faza finală de judecată. Așa că, nu este exclus ca fostul primar să se mai pricopsească cu alți ani de pârnaie în plus, de executat.

Curtea de Apel Craiova, sentință definitivă în dosarul „Măsura 112”

O nouă condamnare definitivă cu executare a fost pronunțată de Curtea de Apel Craiova, prin decizia nr. 1232/07.10.2021, în dosarul nr. 4802/101/2016, pentru fostul primar de la Baia de Aramă, Dunărințu Ionel-Rafael, și condamnare cu suspendare pentru 5 funcționari din cadrul AFIR Mehedinți (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), respectiv: Coifan Cătălin-Virgil, Brează Ileana, Şteanţă Dumitru Cosmin, Surdilă Eugen, Iovici Cornelia, pentru fraudă cu fonduri europene, respectiv complicitate la fraudă  cu fonduri europene și fals în înscrisuri. Astfel, Curtea de Apel Craiova, prin decizia nr. 1232/07.10.2021, a respins definitiv apelurile declarate de inculpaţii Coifan Cătălin Virgil, Şteanţă Dumitru Cosmin, Brează Ileana, Dunărinţu Ionel Rafael, Surdilă Eugen şi Iovici Cornelia, împotriva Hotărârii nr. 74 din 16.07.2020 dată de Tribunalul Mehedinți în dosarul nr. 4802/101/2016, stabilind definitiv următoarele pedepse:
– Dunărințu Rafael a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare în regim de detenție pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată.
– Coifan Cătălin-Virgil, angajat în funcția de execuție consilier 1A în cadrul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – OJPDRP – Serviciul Verificări Cereri de Plată Mehedinți, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare. Coifan Cătălin-Virgil este fostul vicepreședinte al organizației de Tineret din cadrul PNL Mehedinți.
– Surdilă Eugen, angajat în funcția de execuție expert 1A în cadrul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – OJPDRP – Serviciul Verificări Cereri de Plată Mehedinți, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare.
– Șteanță Dumitru Cosmin, angajat în funcția de expert 1A în cadrul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – OJPDRP – Serviciul Verificări Cereri de Plată Mehedinți, a fost condamnat la 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare.
– Iovici Cornelia, angajată în funcția de execuție expert 1A în cadrul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – OJPDRP – Serviciul Verificări Cereri de Plată Mehedinți, a fost condamnată la 3 ani închisoare cu suspendare.
– Brează Ileana, șef Serviciu Verificări Cereri de Plată, din cadrul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – OJPDRP, a fost condamnată la 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare.
Frauda dovedită a constatat în accesarea, de către soția fostului primar de la Baia de Aramă și de către primarul în funcție de la acea dată, unui proiect prin fonduri europene nerambursabile prin măsura 112 – „Instalarea tinerilor fermieri”, finanțat cu suma de 40.000 Euro, fără ca să îndeplinească  condițiile legale. Funcționarii din cadrul AFIR, care trebuiau să verifice dacă  solicitanții îndeplinesc condițiile pentru care s-au angajat în proiect, au consemnat în procesele verbale de control efectuate în teren, date inexacte, despre îndeplinirea condițiilor, fiind astfel părtași la accesarea ilegală a sumei de 40.000 euro. Întrucât toți funcționarii publici din cadrul AFIR Mehedinți au primit pedepse complementare, fiindu-le interzise drepturile de a ocupa funcția publică  pentru o perioadă  de 3 ani, deținută la data săvârșirii faptelor, aceștia vor fi destituiți din funcțiile publice deținute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica