vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Chestorul-vânător de la șefia IPJ a ratat o vânătoare oribilă

Pentru că era preocupat de un trist eveniment din viața sa, înmormântarea mamei, chestorul vânător Vasile Oprișan, în calitate de șef de Inspectorat Județean de Poliție, nu a putut „vâna” un bărbat dereglat care a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Onești-Bacău și apoi i-a ucis cu bestialitate, chiar sub nasul colegilor săi polițiști care bântuiseră neputincioși ore întregi pe la ușă ori prin fața blocului cu pricina. Din cauza acestui „trofeu” ratat, chestorul Oprișan a fost destituit din funcția de comandant al IPJ Bacău, apoi mutat dintr-o parte în alta în cadrul IGPR, ultima destinație fiind șefia IPJ Mehedinți.

Noul comandant al IPJ Mehedinți, chestorul Vasile Oprișan, un polițist moldovean în prag de pensionare, pasionat de vânătoare, a pierdut în acest an un mare trofeu. Nu este vorba de un trofeu de vânătoare ci de un trofeu care i-ar fi adus fală în țară și nu destituire din funcție și trambalare prin IGPR și prin Inspectoratele Județene de Poliție, după o viață de muncă în branșă.  Acest trofeu de „vânătoare” dacă se poate spune așa ar fi fost anihilarea unui bărbat care a ucis doi muncitori într-un apartament din Onești, județul Bacău,  după ce i-a ținut ostatici câteva ore bune, cu o armată de polițiști neputincioși  la ușă. Autorul dublei crime era un om cu nervii la pământ, cunoscut foarte bine de polițiștii din IPJ Bacău unde chestorul Vasile Oprișan era comandant. În nenumărate rânduri, inclusiv prin serviciul 112, acesta a avertizat poliția că dacă nu i se rezolvă cazul cu apartamentul pe care riscă să-l piardă, își va face dreptate singur. Ca să fie și mai convingător acesta a postat și un filmuleț pe o rețea de socializare în care a arătat cu ce își va face dreptate singur. Este vorba de un cuțit. Și așa a făcut, căci nimeni din IPJ Bacău  nu a acționat cum trebuie, să ia lucrurile în serios.

Drama de la Onești

Policlinica Buna Vestire Craiova

De numele noului comandant al IPJ Mehedinți, chestor de poliție Vasile Oprișan, se leagă într-un fel sau altul teribila dramă de la Onești, unde la începutul lunii martie 2021 un bărbat a sechestrat doi muncitori într-un apartament ce-i aparținuse, după care i-a ucis cu sânge rece. După ore întregi de bâlbâieli și neputință, polițiștii din IPJ Bacău, conduși la acea vreme de chestorul Vasile Oprișan, nu au reușit să încropească un plan coerent de salvare a ostaticilor. Asta după ce în repetate rânduri agresorul îi avertizase public pe polițiști că își va face dreptate cu cuțitul în caz că cineva îl va da afară din acel apartament pe care îl pierduse în instanță. Aflat la comanda IPJ Bacău din anul 2009, chestorul Vasile Oprișan și colegii lui polițiști n-au gestionat corespunzător cazul de vreme ce s-a finalizat cu un adevărat carnagiu. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a decis atunci demiterea șefului dar și adjunctului IPJ Bacău, chestor Vasile Oprișan, respectiv comisar șef Adrian Tuluc. De asemenea și șefii Poliției Onești au fost demiși.
„La comanda IPJ Bacău se afla adjunctul unității care s-a deplasat cu întârziere, minimizând importanța evenimentelor. Cu toate că atacatorul a amenințat în repetate rânduri că va produce fapte de violență, nu au fost dispuse măsuri legale în acest sens. În contextul apelurilor repetate la 112, conducerea IPJ Bacău nu a valorificat în întregime toate datele și nu a informat corect eșalonul superior pentru a se aloca resurse”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Chestorul Oprișan a avut un deces în familie, în ziua dublei crime

Pentru buna informare a opiniei publice trebuie spus că Vasile Oprișan era liber de la serviciu luni 1 martie 2021 în ziua dublei crime întrucât cu o zi înainte, duminică, îi murise mama. Chestorul își luase câteva zile libere pentru înmormântarea mamei, eveniment care a avut loc marți 2 martie 2021. Deci, concret, în ziua când acel bărbat dereglat i-a măcelărit pe cei doi muncitori,  chestorul Oprișan pregătea înmormântarea mamei. Cu toate că a lipsit motivat de la serviciu în ziua dublei crime motivul pentru care chestorului Oprișan a fost demis a fost altul: „Cu toate că atacatorul a amenințat în repetate rânduri că va produce fapte de violență, nu au fost dispuse măsuri legale în acest sens. În contextul apelurilor repetate la 112, conducerea IPJ Bacău nu a valorificat în întregime toate datele și nu a informat corect eșalonul superior pentru a se aloca resurse”, a anunțat ministrul de Interne, Lucian Bode.  Relevant la ce impută ministrul Bode lui Oprișan și celorlalți polițiști din Bacău este un filmuleț văzut de o țară întreagă. Clipul a fost postat pe o rețea de socializare chiar de către agresor. Acesta amenința și avertiza public cu cuțitul în mână că va fi nevoit să-și facă dreptate singur dacă nimeni nu-i va lua în serios cazul apartamentului său pierdut. Polițiștii chiar dacă au văzut filmul nu l-au gestionat așa cum trebuie. După ce a fost demis de la IPJ Bacău, chestorul Oprișan a fost transferat la București, unde a ocupat postul de director adjunct la Direcția de Cabinet a Inspectoratului General de Poliție. Și de aici a fost detașat pentru 2 luni de zile comandant la IPJ Mehedinți. Ce va face după acest interval de timp, e simplu de bănuit, va merge la vânătoare.

Politica