joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bolnavii oncologici din Gorj au avut parte de tratamente și în pandemie

Dinu Blendea, șeful Secţiei Oncologie Medicală a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, spune că bolnavii oncologici din județul Gorj au avut parte de tratamente și îngrijiri medicale chiar și în perioada pandemică. Acesta susține că la fel se va întâmpla și în continuare.

SJU Târgu-Jiu anunță că pacienții oncologici au posibilitatea să se programeze la consult, și la Cabinetul Oncologic de la Policlinica situată pe strada Progresului (Spitalul 700-Ambulatoriu), în municipiu.

Sute de pacienți au venit, anul acesta, la SJU pentru internare de zi ca să primească tratamentele specifice afecțiunilor oncologice. În primele nouă luni ale acestui an, peste 1260 de pacienți din Gorj au beneficiat de spitalizare continuă (internare) la SJU Târgu-Jiu, pe Secția Oncologie Medicală. Secția asigură internări de urgență și ale pacienților planificați din ambulatoriu de specialitate, în vederea efectuării investigațiilor în scop diagnostic și tratament. Serviciile oferite pe spitalizarea continuă sunt: servicii de evaluare în vederea administrării tratamentului citostatic și administrarea acestuia, servicii de evaluare a rezultatelor administrării tratamentului citostatic, profilaxia neutropeniei post chimio, reechilibrare hematologică postchimio, supravegherea tuturor stomelor. Serviciile de spitalizare de zi sunt: evaluare biologică, administrare tratament citostatic, administrare hormonoterapie si imunoterapie etc.”, informează Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În pandemie, potrivit medicului Dinu Blendea, pacienţii din județul Gorj au avut acces la monitorizare, la tratamentele curative. Aceștia primesc medicamentele necesare din schemele de tratament oncologice, gratuit, prin Programul Național de Cancer.

În toată pandemia, Oncologia de la Târgu-Jiu a funcționat normal, am testat PCR pacienții, nu am oprit activitatea și tratamentele au mers la fel ca întotdeauna. La fel va și în continuare. Am avut medicamente și la Gorj nu a existat vreun stop nici la tratamente, nici la consultații și așa va fi și în continuare, repet. În pandemie, este adevărat, s-a adăugat teama de spital și din această cauză unii pacienți nu s-au mai prezentat la medic. Noi ținem legătura cu dumnealor, îi ajutăm. Avem și colaborare cu psihologii SJU care vin și discută cu bolnavii. Un procent foarte mare dintre pacienți fac depresie și este necesară intervenția unui psiholog sau psihiatru. De aceea, noi, frecvent cerem consult psihologic”, a spus șeful Secției Oncologie Medicală de la SJU Târgu-Jiu.

Politica