joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mitriță duce România pe locul 2!

Atacantul craiovean care a revenit după un an la naționala lui Rădoi a fost decisiv în meciul cu Armenia

Piticul Atomic a reușit să aducă toate punctele în Ghencea, pentru o victorie imensă a României. După o schemă ce le-a ieșit perfect tricolorilor. Cel mai scund jucător de pe teren, Mitriță, a rămas nemarcat în careu, la mai puțin de doi metri de poartă. Aparent, rolul său părea acela de a bloca portarul în cazul unei eventuale ieșiri pe centrare. Piticul Atomic al Băniei a făcut doi pași în spate și a reluat cu capul din mijlocul careului mic centrarea perfectă a lui Marin, din corner. A fost un gol imens, care duce România pe poziția a doua în grupa J, cu șanse reale de a participa la baraj. De spus că Mitriță a lipsit timp de un an de la prima reprezentativă, după un conflict cu Mirel Rădoi.
Chiar dacă echipa națională arată un fotbal excelent în ultima perioadă, Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la prima reprezentativă în această iarnă, după ce-i expiră contractul.
„Am spus destul de clar că nu voi mai continua, dar ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situația mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federației să vină cu un contract. Dacă s-ar prelungi ar trebui să fie cu acordul meu. Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici după ce în tur nu mă mai voia nimeni. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă interesează.
Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră.
Eu am contract până în noiembrie, mai departe este treaba Federației. Oferte au fost până acum și le-am refuzat. Din punctul ăsta de vedere vă dau cuvântul meu că nu am niciun contact, nicio ofertă. Nu mă poate întoarce nimic, nici măcar soția. Și dacă Federația ar face o ofertă, nu aș accepta.
E un ciclu care s-a terminat. Federației nu am ce să îi reproșez. Am ezitat la început să vin la echipa națională pentru că aș fi vrut să termin campania pe care am avut-o la tineret. Văzând lucrurile care s-au întâmplat acolo, m-am ambiționat și am acceptat să vin la echipa mare. Am luat echipa la un baraj, o predau la fel pentru că obiectivul este locul întâi sau locul doi”, a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă.

Programul în finalul grupei J:
11 noiembrie: România – Islanda, Germania – Liechtenstein, Armenia – Macedonia de Nord
14 noiembrie: Liechtenstein – România, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica