joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, fără paturi libere la Boli Infecțioase

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu este într-o situație din ce în ce mai delicată. Medicii nu mai au mult până să fie puși în situația de nu avea în ce paturi să mai pună pacienții de pe secția Boli Infecțioase.

Conform ultimei raportări a situației de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, în ceea ce privește infectările cu COVID-19, cea mai mare parte a persoanelor internate nu nevaccinate.

În clădirea SJU Târgu-Jiu situată pe strada A.I. Cuza (Pasarelă) erau, la începutul acestei săptămâni, 50 pacienți confirmați la Secția Boli Infecțioase, unde Direcția de Sănătate Publică Gorj a avizat fix un număr de 50 de paturi . Dintre pacienții internați, 43 sunt nevaccinați. Totodată, 17 pacienți, toți nevaccinați, sunt confirmați la nivelul compartimentului de Terapie Intensivă, acolo fiind avizate de DSP Gorj 16 paturi.

Policlinica Buna Vestire Craiova


Clădirea SJU Târgu-Jiu situată pe strada Tudor Vladimirescu:
• 4 pacienți suspecți (nr. total de paturi avizate de DSP Gorj: 15)
• 2 pacienți pe secția de Terapie Intensivă (nr. total de paturi avizate de DSP
Gorj – 4, dintre care unul cu ventilator și 3 cu oxigenator)
Clădirea SJU Târgu-Jiu situată pe strada Progresului (Spital 700):
• 13 pacienți suspecți (nr. total de paturi avizate de DSP Gorj: 25)
• 5 pacienți pe secția de Terapie Intensivă (nr. total de paturi avizate de DSP
Gorj: 5, dintre care cu ventilator 4)

Situația personalului angajat la SJU Târgu-Jiu, infectat cu SARS CoV-2:
11 angajați depistați pozitiv în ultimele 14 zile. Menționăm că dintre aceștia, 4 sunt nevaccinați
”, informează conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

UPDATE:

Luni, după ce s-a constatat că toate paturile de la Boli Infecțioase au fost ocupate, reprezentanții spitalului au anunțat că secția a fost suplimentată cu 25 de paturi.

„Capacitatea de internare în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost mărită, începând de astăzi, 11.10.2021, la 75 de paturi. Astfel, Secția Boli Infecțioase a fost suplimentată cu încă 25 de paturi avizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Dintre acestea, opt paturi sunt prevăzute cu priză de oxigen, iar restul de 17 vor fi deservite de surse de oxigen portabile. În prezent, la Boli Infecțioase sunt internați 50 de pacienți. Pentru asigurarea asistenței medicale pentru pacienții care vor fi internați aici, pe secția a cărei capactitate a fost mărită, a fost delegat personal de specialitate. Menționăm că instalația electrică a fost schimbată în totalitate, iar Secția are autorizație de securitate la incendiu emisă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj”, se arată într-un comunicat al Spitalului.

Politica