sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucian Săuleanu: „Dezvoltarea Craiovei nu trebuie să se realizeze cu orice preț”

Lucian Săuleanu, consilier local și decan al Baroului Dolj, spune că proiectului din zona Calea Severinului – Balta Craioviței, unde se construiește un Mall pentru craioveni, a început cu stângul și are un impact destul de puternic asupra mediului.

Este și cazul proiectului din zona Calea Severinului – Balta Craioviței, care a început cu stângul, soluția tehnică aleasă pentru asanarea acesteia cu amestec de zgură și cenușă, pe lângă poluarea și deranjul creat timp de mai multe săptămâni locuitorilor din zonă, nici nu a fost eficientă, odată ce acolo există mai multe surse de apă subterană. Sesizarea pe care am transmis-o Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Dolj conține o analiză cu privire la impactul asupra mediului a proiectului imobiliar, solicitând, totodată, să fie efectuate verificări suplimentare”, a spus Lucian Săuleanu.

Decanul Baroului Dolj a solicitat verificări suplimentare cu privire la:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  1. Respectarea procedurii de obținere a avizului de mediu care instituie obligativitatea obținerii avizului de gospodărire a apelor pentru a se putea evalua corect impactul proiectului imobiliar asupra corpurilor de apă;
  2. Impactul derulării proiectului asupra apelor subterane care au fost descoperite în procesul asanării lacului;
  3. Regimul juridic aplicabil Bălții Craiovița, apreciind că acesta intră sub incidența dispozițiilor Legii nr. 107/1996 (Legea apelor): ”Sunt, de asemenea, supuse dispozițiilor prezentei legi lucrările care se construiesc pe ape sau care au legătură cu apele și prin care, direct ori indirect, se produc modificări temporare sau definitive asupra calității apelor ori regimului de curgere a acestora.”. Astfel, conform legii, Balta Craioviței reprezintă un lac, fiind un corp de apă de suprafață, iar împrejurarea că este puternic afectat de condițiile naturale și activitatea umană, nu justifică exceptarea acestuia de la aplicarea dispozițiilor Legii nr. 107/1996.

Ziarul Jurnalul Olteniei a luat legătura atât cu reprezentanții firmei care se ocupă de construirea noului Mall din Craiova, cât și cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Dolj, urmând ca aceștia să trimită un răspuns oficial în legătură cu situația proiectului din zona Calea Severinului – Balta Craioviței. Revenim cu detalii.

Politica