miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marian Vasile: „Lia Olguța Vasilescu seamănă panică, deznădejde și confuzie în rândul craiovenilor”

Liderul PNL Craiova, Marian Vasile, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre situația în care Lia Olguța Vasilescu îi pune pe craioveni. Președintele liberalilor din Bănie spune că primarul încearcă să inducă lumea în eroare și se plânge, în timp ce cetățenii orașului au nevoie de un edil care să le dea curaj și speranțe pentru viitorul lor.

Când vezi ca îngheață apele și nu este iarnă trebuie să mergi mai departe. M-am uitat cu atenție și am constatat, cu tristețe, că prin mesajul pe care doamna primar l-a transmis în cursul zilei de joi, a demonstrat, din nou, că nu este alături de craioveni. Și din nou seamănă panică și deznădejde, confuzie în rândul craiovenilor. Am văzut o blândă încercare, o tentativă de a manipula craioveni, încercând să-și ascundă neputința în a rezolva problemele. Practic a încercat o tentativă de manipulare a craiovenilor spunând în față că nu se vor finanța investiții pentru anul 2021, din cauza Guvernului. Astfel de mesaje transmise nu denotă altceva decât nepriceperea în a conduce un oraș. Noi ca și craioveni ne dorim să avem un lider al comunității care să ne dea speranță, care să ne prezinte soluții indiferent de Guvern, dacă vin extratereștrii sau alte forțe invizibile. Un primar care se plânge și care se văicărește , și care ne spune că nu are soluții este un primar care, probabil, își pregătește demisia. Practic, dânsa a venit cu câteva zile înainte de a se termina anul 2021 să spună că nu mai poate finanța investițiile propuse în anul 2021 din cauza Guvernului. Repet, astfel de mesaje ale doamnei primar nu pot să ducă decât la depopularea orașului. Nu ne dă speranță că orașului nu-i va scădea calitatea vieții sau că va ajunge la aspectul orașelor care sunt termeni de comparație”, a declarat Liderul PNL Craiova.

Marian Vasile a atins și subiectul locurilor de muncă, spunând că primarul orașului nu creează un climat economic favorabil în Craiova, astfel încât să atragă investitori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vă spun eu de ce doamna primar a renunțat la investiții. Doamna primar nu gestionează bine banii pe care îi are în buget. E ușor atunci când mergi în fiecare seara la restaurant să te trezești la sfârșit de lună că nu mai ai bani pentru rechizitele copilului, uitând de cheltuielile făcute fără cap. Are zero investiții pentru ca nu atrage fonduri europene. A demonstrat incapacitatea administrativă a așa zisului lider al orașului. Și mai ales decât atât, nu are investiții pentru că nu atrage investitori. Nu atrage investitori, nu creează un climat economic favorabil în orașul nostru, astfel încât să atragă investitori , să creeze locuri de muncă. Nu avem o soluție concretă care să ne încurajeze și care să reprezinte soluțiile pe care le-a găsit indiferent cu ce forțe se luptă și care sunt împotriva orașului. E ușor să te văicărești, să spui că nu poți să faci nimic și să te duci acasă să vezi seriale pe Netflix”, a mai spus Marian Vasile.

Președintele PNL Craiova spune că momentele în care Lia Olguța Vasilescu „transmite permanent că din cauza altora nu face nimic în oraș” sunt frustrante. Marian Vasile este de părere că Bănia este părăsită de tineri din cauza „incompetenței administrației”.

Dacă faceți un calcul simplu, Craiova investește în copii, investește de ordinul zecilor de mii de euro în fiecare copil, prin condițiile pe care le creează și accesul pe care îl au copiii la transport, la locuri de joacă, la dotările din învățământ, după care din cauza incompetenței administrative a dânsei copiii noștri părăsesc orașul și pleacă în alte orașe din România, exportând practic milioane și miliarde de euro. Un copil în care orașul nostru a investit, așa cum am spus mai devreme, și merge în orașe precum Clujul rezultă că el va cheltui un milion de euro, în alt oraș. Plătind servicii la cizmar, la ceasornicar, la magazinul din colt. Dacă faceți un calcul și observați câți copii pregătiți, capabili, tineri, deștepți și frumoși ai orașului nostru pleacă și cheltuie banii în alt oraș. Repet, orașul nostru pierde din cauza incompetenței administrației care vrea să rămână orașul așa cum a fost la parinți, ca viață. Și pleacă în alt oraș după ce noi, comunitatea, am investit. Toate rațiunile primarului duc la depopularea orașului nostru. Este frustrant pentru mine ca și craiovean să văd că primarul orașului nu ne dă niciun fel de speranță, ci din contră ne transmite permanent că din cauza altora nu face nimic în oraș. Asta e liderul comunității. Doamna primar nu face conferințe să ne explice din 6 în 6 luni cum a cheltuit banii ca să știm și noi de ce nu mai are dânsa bani pentru investiții și pentru creșterea calității vieții în orașul nostru”, susține președintele PNL Craiova.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Lia Olguța Vasilescua fost criticată și de Teodor Sas, pentru felul în care a gestionat situația legată de furnizarea căldurii pentru craioveni.

Vreau să o rog pe doamna primar panseluță, Lia Olguța Vasilescu, să lase politica și să se apuce de administrație. În primul an de mandat a eșuat lamentabil în administrație, pentru că absorbția fondurilor europene la nivelul municipiului Craiova este extrem de scăzută. Suntem în pragul iernii și craiovenii riscă să rămână fără căldură, așa cum administrația PSD de la Craiova a eșuat lamentabil în administrarea cartierului chinezesc, așa cum a eșuat lamentabil în reabilitarea termică a blocurilor, așa există riscuri să eșueze lamentabil și în a furniza căldură craiovenilor. Acum încearcă să găsească vinovați. Mai nou, în ședințele de Consiliu Local, doamna primar nu face administrație și face politică. E mai simplu să cauți vinovații în altă pare pentru incompetența ta. Suma alocată la nivelul județului Dolj, pentru niște comune, aproape 100, care unele din ele sunt în subdezvoltare tot din cauza administrației PSD, reprezintă aceeași valoare cam cât a cheltuit Primăria Craiova pe acordul cadru pentru achiziția de panseluțe. De aceea îi spun doamna primar Olguța Panseluța Vasilescu”, a spus Teodor Sas.

Politica