vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD acuză Guvernul că împarte țara în două „Craiova și județul Dolj nu au primit bani”!

PSD face acuzații peste acuzații privitoare la actuala guvernare. Liderii democrați susțin că restul comunităților care nu sunt galbene au fost abandonate: „În timp ce liderul PNL își achită datoriile în fața celor care l-au pus în funcție, restul comunităților sunt abandonate de un guvern și un președinte care ar trebui să fie ai tuturor. Doar că, dacă nu ești liberal, ești lăsat pe cont propriu, cu zero finanțare sau cu firimituri aruncate în batjocură”, potrivit unei Rezoluții scrise de Liga Alesilor Locali PSd Dolj.

Acuzațiile devin din ce în ce mai grave când în joc intervin banii. Peste 80% din banii redirecționați la administrații locale au intrat în buzunarul celor de la PNL: „Batjocură pentru că 80 de procente din banii alocați administrațiilor locale au ajuns în vistieriile PNL. Batjocură pentru că, în felul acesta, două treimi dintre români au fost condamnați la sărăcie, în pragul iernii, în vremuri bântuite de boală, cu amenințarea unei crize economice fără precedent. Pentru județul Dolj, împărțirea banilor s-a făcut discreționar, pe considerente exclusiv politice, cu aroganță, sfidare și cinism. Un cetățean simplu dintr-o comună condusă de PSD valorează doar 8 lei, cât un pachet de unt, în timp ce un localnic norocos din Gogoșu, comună galbenă, valorează nu mai puțin de 500 de lei, de 63 de ori mai mult”, notează sursa citată.

Calculele devin strigătoare la cer dacă observăm situația orașelor Filiași și Dăbuleni care nu au primit nici împreună cât a primit comuna Gogoșu cu edil din partidul PNL. 32 de comunități galbene s-au ales cu 75% din bani, în schimb alte 79 de orașe și comune au primit pe muchie de cuțit: „Exemplul este cu atât mai strigător la cer cu cât două orașe cu primari PSD, Filiași și Dăbuleni, cu aproape 30.000 de locuitori, nu au primit împreună cât a primit comuna Gogoșu, cu nici 800 de locuitori. Cele 32 de comunități galbene au primit 75 de procente din suma repartizată Doljului, în timp ce
alte 79 de orașe și comune s-au ales cu resturile, un sfert din această sumă. Peste jumătate de million de doljeni au fost desconsiderați, ignorați, condamnați la un trai mizer.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La fel de grav este faptul că 12 comunități au fost șterse de tot de pe lista finanțării, dintre care 10 comune și orașe cu administrație PSD. Și da, Craiova, cel mai mare oraș din sud-vestul României, cu o populație de 300.000 de suflete, s-a ales cu o sumă egală cu valoarea pe care noi toți o avem în ochii actualei guvernări: zero”.


Nici Bănia nu a trecut neobservată în privința culorii, astfel că nedreptățile s-au produs și aici: „Craiova și județul Dolj nu au primit bani pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap, pentru plata asistenților personali, dar nici pentru subvenționarea transportului gratuit al elevilor sau pentru subvenționarea gigacaloriei. Pentru Guvernul Cîțu, persoanele cu handicap sau elevii nu fac parte din România lui, România care îi aduce voturi. Este pentru prima dată în istoria post-decembristă când un Guvern rupe o națiune în două: țara lor și restul”, potrivit Rezoluției.


În acest context, Biroul Permanent Județean al Partidului Social-Democrat Dolj și toți primarii Partidului Social Democrat Dolj condamnă acțiunea ilegală și inechitabilă de împărțire a banilor din Fondul de Rezervă al Guvernului. Ca urmare, vor apela la justiție și vor ataca în instanță, prin acțiune în contencios-administrativ, Hotărârile de Guvern prin care s-au adoptat aceste măsuri. Mandatează conducerea națională a Partidului Social Democrat pentru a face plangere penala Guvernului Citu pentru aceasta Hotarare ilegala.

Foto: arhivă/Digi24

Politica