vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. „Pușca și cureaua lată!…”. Noul comandant cu care s-a pricopsit Inspectoratul Județean de Poliție adoră să împuște mistreți! Chestorul în prag de pensionare Vasile Oprișan e vânător înrăit din anul 1990!

Vânează cu o plăcere de nedescris mistreți și alte animale sălbatice pe care le prinde în bătaia puștii, a „vânat” grade în poliție până a ajuns ditamai  chestorul și acum urmează să „vâneze” o pensie foarte mare și de invidiat! Noul comandant cu care s-a pricopsit IPJ Mehedinți, chestorul Vasile Oprișan, un polițist moldovean în prag de pensionare, nu se va plictisi deloc când va ieși din sistem. Și asta pentru că omul legii este și vânător de meserie de peste 30 de ani! Așa că după ce va fi trecut în rezervă, vânătorul cu epoleți, originar din Bacău, va vâna mai abitir ca până acum. Motivul e simplu, va avea la dispoziție timp berechet pentru a-și satisface plăcerea  vânătorească de a hăitui și împușca animale sălbatice pe câmp. Potrivit ultimei declarației de interese din data de 12 august 2021, chestorul Vasile Oprișan este vânător cu state vechi în două asociații de vânătoare. La una dintre ele, intitulată „Asociația Bătrânul Vânător” cu sediul în Comănești-Bacău, chestorul Vasile Oprișan este chiar președinte. La cealaltă asociație de vânătoare, este simplu membru vânător. Nu va mai dura mult până când, lipsit de grijile și de stresul de la serviciul din poliție, pensionarul Oprișan va cutreiera în lung și lat fondurile de vânătoare și va putea vâna liniștit, tot ce-i place: căprioare, fazani, mistreți, poate chiar și urși. Din păcate sau din fericire, dacă se poate spune așa, nu va mai putea să „vâneze” oameni certați cu legea, adică infractori.

Oprișan: „E extraordinar când stai seara la un ospăț cu vânătorii!”
Chestorul de poliție Oprișan a dezvăluit cu ceva timp în urmă că este vânător din anul 1990, că cel mai frumos vânat al său a fost un mistreț și că este  extraordinar când stai seara la un „ospăț” cu vânătorii din grupă.
„Sunt vânător din anul 1990… Menirea mea nu este aceea de a bracona pentru că în familia mea nici nu se prea consumă carne de vânat. (…) Farmecul vânătorii constă în căutarea urmelor pentru depistarea vânatului. În plus e extraordinar când stai seara la un ospăț cu vânătorii din grupă și asculți istorisiri despre vânatul din toate timpurile. (…) Cel mai mare și frumos vânat al meu a fost un mistreț. Eu nu vânez urși pentru că nu-mi place să merg în zona de munte. De obicei iepuri, mistreți și rațe sălbatice sunt printre preferințele mele. (…) Iubesc vânătoarea pentru că am umblat cu arme mulți ani și le-am cunoscut destul de bine. Am lucrat pentru prima dată în poliție la formațiunea Arme. Acest segment m-a atras cel mai mult!”, a povestit chestorul Vasile Oprișan.

Politica