Un judecător afgan care se ascunde de talibani cere ajutor statului român

Un judecător afgan de 35 de ani, solicită protecția statului român, după ce talibanii i-au devastat casa și-l caută pentru a-l aresta. Bărbatul este în contact cu Forumul Judecătorilor, organizație profesională din România care a mai salvat câțiva magistrați aflați pe lista neagră a regimului taliban din Afganistan.

Imediat după căderea Kabulului, pentru Omid, judecător de șase ani, pentru soție și pentru cei doi copii mici a început cursa pentru supraviețuire. Familia se mută din casă în casă, doar noaptea, în speranța că noua putere le va pierde urma.

 „Acum câteva zile, talibanii au fost la mine acasă, au intrat cu forţa şi au răscolit tot. Au luat documentele mele, calculatorul portabil, lucrurile personale. I-au întrebat pe vecini unde sunt şi le-au cerut să mă predea”, a explicat Omid, pentru TVR.

Judecătorul nu are pașaport, iar talibanii i-au blocat conturile. În prezent, familia lui trăiește cu puținii bani dați de prieteni sau de rude.

”Nu avem suficientă mâncare. Copiii nu pot ieşi afară, nu pot merge la şcoală. Toţi suntem deprimaţi, suntem ca nişte prizonieri într-o închisoare” a mai spus judecătorul.

„Dacă situaţia va continua, în curând talibanii ne vor găsi. Dacă mă vor aresta, 100% mă vor ucide”, e mesajul disperat al judecătorului afgan Omid.

Bărbatul a dezvăluit că ține legătura cu colegii români din Forumul Judecătorilor și speră ca aceștia să reușească să facă ceva.

Asociația Magistraților Români a reușit, împreună cu autoritățile de la București, la începutul lunii trecute, să scoată din Afganistan 45 de oameni, 7 judecători și familiile lor, scrie libertatea.ro

Împreună cu autoritățile de la București, Asociația Magistraților Români a reușit, la începutul lunii trecute, să scoată din Afganistan 45 de oameni, 7 judecători și familiile lor.

Populare

Recomandări

Canotorii români au scris istorie la Campionatele Mondiale: 4 medalii de aur câștigate la Racice, Cehia

Canotorii români au scris istorie la Campionatele Mondiale de...

VIDEO/ Un gorjean s-a filmat în timp ce chema un urs la el: „Martinel, vino aici!”

Un bărbat din comuna Roșia de Amaradia s-a filmat...

Olt. Două persoane, la spital în urma unui accident rutier în Izbiceni

Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după...

România retrogradează, dar Edi rămâne și e făcut praf: „Să plece toți”

România obținut un singur punct din meciul cu Finlanda...