miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul Olguţa Vasilescu plânge după bani guvernamentali, dar cheltuie 3,5 milioane euro din taxele craiovene pe arbuşti şi panseluţe!

În stilul său caracteristic, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, încearcă să-și ascundă incompetența, aruncând vina în spatele adversarilor politici. Azi, în fața presei, s-a plâns, din nou, că orașul pe care-l conduce, direct sau de la distanță, de mai bine de 9 ani, „nu mai are bani pentru investiții“. Evident, de vină ar fi Guvernul PNL, nu politicile păguboase derulate de administrația social-democrată care conduce destinele urbei de aproape un deceniu. 
          Cu o candoare care frizează patologicul, edilul Craiovei „a uitat“ să vorbească însă și despre achizițiile de „panseluțe“ și „piatră colorată“ organizate tot mai des de instituția pe care o conduce ori de regiile din subordine. Ultimul exemplu este o mega-achiziție, în valoare de aproape 3,5 milioane de euro, pentru „înflorirea şi înverzirea Craiovei“, lansată de RAADPFL, un bastion pesedist din subordinea Primăriei, în ultima săptămână. Exact aceeaşi sumă a dat-o guvernul liberal unui număr de 99 de administraţii publice locale doljene, dintre care doar 32 conduse de primari liberali, restul având edili social-democraţi, pentru ca acestea să-şi achite restanţele la asistenţa socială, facturi utilităţi, salarii, cofinanţări ale proiectelor europene şi activităţi de protecţie a copiilor. Cum poți să plângi de grija craiovenilor, pe care încerci să-i sperii fluturând perspectiva unui ierni fără căldură în scopuri pur electorale, când tu cumperi „material dendrofloricol“ cu sume pe care nu și le permit nici unele dintre capitalele europene!?
          În altă ordine de idei, un oraș precum Craiova, capitala unei regiuni istorice, nu poate și nu trebuie să stea cu mâna întinsă, așteptând să primească bani de la buget. Chiar dacă, știm cu toții, acesta este modelul brevetat de către PSD, administrațiile eficiente atrag fonduri europene, crează condiții pentru investitorii străini și, mai ales, nu irosesc banii pe „panseluțe“ și „ierburi verzi pe pereți“.
            Datoria Guvernului este să ajute comunitățile mici care nu au resursele, nici financiare și nici umane, necesare pentru a crește nivelul de trai al cetățenilor. Aici trebuie să acţioneze un guvern responsabil şi aici Cabinetul Cîţu s-a implicat în ultimul timp! 

Ștefan Stoica,

Președinte PNL Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica