vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Instalația de oxigen de la Spitalul din Caracal va fi schimbată

Secțiile de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal sunt pline ochi cu pacienți COVID, care au nevoie de fluxuri mari de oxigen. În timp ce Spitalul Slatina stă bine cu sistemul de oxigen, fiind derulate investiții de modernizare chiar și anul trecut, sunt probleme mari cu instalația de oxigen de la Caracal, aceasta fiind veche de câteva decenii și nu face față noilor realități, conform gazetaoltului.ro.

Astfel, pentru a mări capacitatea Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Caracal, în această perioadă, se schimbă instalația de oxigen. Managerul unității medicale din Caracal, medicul Liviu Radu, a precizat că lucrările vor mai dura trei săptămâni, după punerea în funcțiune a noii instalații de oxigen, urmând ca numărul de paturi de la Terapie Intensivă să crească de la 9 la 17 paturi.

„Lucrăm la instalația de oxigen, pentru că vrem să mărim numărul de paturi, iar instalația este schimbată. Se lucrează în paralel, acum se merge cu cea veche și când este gata se face transferul, dar mai durează trei săptămâni. Capacitatea noastră de la Terapie Intensivă va crește de la 9 la 17 paturi, aproape le dublăm, dar avem nevoie și de ventilatoare. Am cerut cinci ventilatoare la Ministerul Sănătății, așa a rămas, că ni le dau. Este greu cu oxigenul, pentru că se merge pe instalația veche a spitalului care nu permite mai multe ventilatoare, din acest motiv vrem să mărim capacitatea. Tot timpul este plin la Terapie Intensivă, mai avem și pacienți pe lista de așteptare, avem doar nouă paturi. Oamenii trebuie să se vaccineze, că asta este singura soluție, pentru că altfel ne vom chinui”, a spus managerul Liviu Radu, conform aceleiași surse.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Managerul interimar de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, Angela Nicolae, a precizat că unitatea medicală pe care o conduce nu are probleme cu instalația de oxigen, mai ales că aceasta a fost extinsă și modernizată, anul trecut.

„Noi stăm bine în privința oxigenului, s-au făcut investiții și anul trecut, s-a extins instalația de oxigen în cadrul pavilionului Infecțioase, în vară aceasta s-a extins instalația de oxigen și în Blocul Medicală, avem paturi cu sursă de oxigen. Nu ne mai vin forme ușoare, vin pacienți care au nevoie de oxigen. De exemplu, din 105 pacienți internați pe Secția de Boli Infecțioase (n. red – marți, 5 octombrie), 95 aveau nevoie de oxigen. Anul trecut nu a fost așa”, a declarat Angela Nicolae.

Politica