Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Campania de vaccinare antigripală gratuită începe săptămâna viitoare

Publicat

pe

Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită va începe săptămâna viitoare, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.

Pentru acest sezon se intenţionează imunizarea unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, prin utilizarea unui număr de aproximativ 2 milioane de doze, anunță ministerul printr-un comunicat de presă.

Astfel, potrivit comunicatului, pentru început vor fi livrate 300.000 doze de vaccin gripal, urmând ca în perioada ce vine să fie livrate alte 1.000.000 de doze pentru continuarea imunizărilor.

Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în mai multe tranşe, la fel ca în anii trecuţi.

Direcţiile de sănătate publică vor trimite dozele de vaccin cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare în vederea începerii imunizărilor.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuite, vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Conform medicilor, o persoană care s-a vaccinat anti-COVID şi face parte din categoriile la risc poate primi şi vaccinul gripal.

De asemenea, arată MS, respectarea regulilor de igienă, spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, utilizarea măştilor de protecţie în locuri aglomerate şi spaţii închise sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.