vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autoritățile competente din Dolj fug de responsabilități

Update/Joi, în Almăj, incidența cazurilor de coronavirus a ajuns la 19,2, iar în Craiova la 9,9.

Situația este îngrijorătoare în Dolj. Conform ultimei raportări, incidența totală a județului a ajuns la 6,4/1.000. Oameni mor infectați, șapte localități au trecut de pragul de 10/1.000: Almăj (18,7), Malu Mare (15,3), Cârcea (13,17), Teslui (11,97), Șimnicu de Sus (11,36), Șimnicu de Jos (10,58) și Teasc (10,52), în timp ce autoritățile fug de responsabilități.

În cele două localități doljene, Almăj și Malu Mare, unde cazurile sunt din ce în ce mai multe, iar rata de incidență crește îngrijorător, nu s-a dispus încă măsura carantinării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit reprezentanților Prefecturii Dolj, DSP a cerut carantinarea, dar propunerea a fost respinsă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență sau, cel puțin, de câțiva dintre membrii acestuia.

„Au existat două propuneri din partea DSP Dolj, cu aviz de la INSP, pentru carantinarea localităților Almăj și Malu Mare. S-au supus votului în CJSU Dolj, însă propunerea nu a primit <pentru> din partea a două treimi dintre membri. Domnii prefect Nicușor Roșca și Flavius Sirop au votat <pentru> carantinarea celor două localități”, a spus Anca Ochianu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dolj.

Nici ISU și nici Prefectura Dolj nu își asumă să spună care sunt membrii din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care s-au opus măsurii de carantinare a celor două localități.

În Craiova situația este îngrijorătoare deoarece rata a ajuns la 9,45 infectări la mia de locuitori, iar în ultimele 24 de ore 2.823 de persoane s-au infectat. Spitalele sunt pline și zeci de clase trec în online zilnic.

Decizia de a nu impune măsura carantinării localităților din apropierea Craiovei permite ca oamenii să circule nestingheriți în zone care ar putea fi considerate chiar focar și invers. Miercuri, la ora 14:25, craiovenii au primit chiar și un mesaj RO-ALERT, prin care au fost avertizați, din nou, cu privire la creșterea numărului de infectări cu COVID-19.

Politica