joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Complicele lui Gherghe Dincă transferat în stare gravă cu COVID la Spitalul Jilava. Procesul Amânat

Ștefan Risipițeanu, complicele lui Gheorghe Dincă în crimele de la Caracal a fost transferat în stare gravă la Spitalul Jilava, în urma infectării cu Covid 19. Din acest motiv, procesul lui Gheorghe Dincă de la Tribunalul Olt, bărbatul din Caracal acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, a fost amânat pentru 3 noiembrie. La rândul său, Gheorghe Dincă este în carantină, în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, după ce a intrat în contact cu Risipițeanu.
Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gheorge Dincă în 10 ianuarie 2020, sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu, vecinul lui Dincă, este acuzat de viol. Timp de nouă luni, dosarul crimelor de la Caracal a stat în camera preliminară, pentru ca un judecător să verifice dacă probele au fost legal administrate de procurori. Procesul de la Tribunalul Olt a început în octombrie 2020 când, la cererea DIICOT, judecătoarea Diana Cotoi a decis ca şedinţele de judecată să fie cu uşile închise. Pentru declararea procesului nepublic, procurorul de şedinţă al DIICOT a invocat că Gheorghe Dincă e judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori şi viol şi a cerut să fie protejate viața intima şi interesele victimelor minore, transimte gândul.ro.
Dincă este acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol. Alexandra a dispărut pe 24 iulie 2019, apoi, pe 25 iulie a sunat la 112 din casa lui Dincă, plângând şi implorând să fie salvată. Intervenţia autorităţilor din acea zi a fost un lanţ de greşeli, recunoscute ulterior chiar de instituţiile statului, care au deschis anchete disciplinare şi au dispus sancţiuni. O dată prins, Gheorghe Dincă, le-a spus anchetatorilor că a omorât-o pe fată şi i-a ars trupul într-un butoi de tablă, în curtea casei din Caracal, aşa cum făcuse, în aprilie, şi cu Luiza Melencu, o tânără de 19 ani, pe care, la fel ca şi pe Alexandra, o luase la ocazie. Doljeanca Luiza Melencu, cealaltă tânără ucisă de Dincă a dispărut tot în 2019, pe 14 aprilie cand a luat o mașină la ocazie din Caracal cu scopul de a merge acasă. Ulterior uciderii Alexandrei, Dincă a recunoscut și uciderea Luizei, căreia i-ar fi incendiat trupul.

Politica