Bărci de salvare pentru ISU Vâlcea


Consiliul Județean Vâlcea (CJ) a achiziționat două bărci cu motor care vor fi folosite de către pompierii ISU în scopul unor intervenții rapide și eficiente. Constantin rădulescu, Președintele CJ a menționat că urmează să se achiziționeze un UTV dotat cu rezervor de apă și remorcă (pentru intervenții în mediul muntos), dar și un sistem video complet de monitorizare a situațiilor de urgență din județul Vâlcea, dotări pentru care CJ Vâlcea a alocat, la ultima rectificare bugetară, suma de 380.000 lei.
“Din respect pentru pompierii vâlceni, cei care asigură intervenții atunci când viața oamenilor este pusă în pericol, investim în dotarea ISU Vâlcea.
În cadrul unei vizite pe care am efectuat-o astăzi la sediul ISU, am putut vedea ultimele achiziții realizate cu fonduri de la Consiliul Județean.
Este vorba despre două bărci cu motor, care vor fi folosite în scopul unor intervenții rapide și eficiente, pentru salvarea de vieți omenești, animale și bunuri.
Tot pentru salvarea de vieți, urmează să se achiziționeze un UTV dotat cu rezervor de apă și remorcă (pentru intervenții în mediul muntos), dar și un sistem video complet de monitorizare a situațiilor de urgență din județul Vâlcea, dotări pentru care CJ Vâlcea a alocat, la ultima rectificare bugetară, suma de 380.000 lei.
La vizita de azi, am avut bucuria să o revăd pe Nova, o femelă ciobănesc german, singurul câine pe care inspectoratul îl are pregătit să ajute la intervenții în cazul producerii unor cutremure sau în alte situații când este nevoie să caute supraviețuitori”, a declarat Președintele CJ Vâlcea.

Populare

Recomandări

Craiova. Zona de alergare din Grădina Botanică, din nou, practicabilă

Zona de alergare din Grădina Botanică este, de astăzi,...

Chirurgul prins în flagrant când lua mită, arestat

Chirurgul Marian Gașpar, acuzat că a cerut bani de...