vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Situație fără precedent: Niciun pat de ATI pentru pacienții cu COVID nu este liber în toată țara

Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, a anunțat, marți, Grupul de Comunicare Strategică.

1480 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național există o rezervă operațională de 130 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 55 sunt în București.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Grupul de Comunicare Strategică precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat luni seară, după ședința de Guvern, că unitățile sanitare publice din țară vor suspenda, pentru 30 de zile, internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, din pricina creșterii accelerate a numărului cazurilor de Covid-19.

Politica