marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olteancă, judecată după ce a obținut pe nedrept fonduri europene

O olteancă este acuzată de procurori după ce a obținut pe nedrept fonduri europene. Aceasta este cercetată pentru săvârșirea unei infracțiuni de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete. Suma totală pentru care este acuzată femeia se ridică la 13.152 lei.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a unei inculpate în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea unei infracțiuni de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada 2011-2013, în contextul accesării Măsurii 141-Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistență, inculpata ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe documente în care erau consemnate date false în ceea ce privește: deținerea unui anumit număr de familii de albine, comercializarea unei anumite cantități de miere, declararea pe proprie răspundere a faptului că respectă toate criteriile de eligibilitate, etc.”, potrivit pna.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin aceste demersuri, inculpata ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 13.152 lei sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză.

În prezența avocatului ales, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– doi ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și și interzicerea pe o perioadă de un an, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Mehedinți.

Politica