joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mecanismul de Protecţie Civilă, activat. Arafat: Este pentru medicamentul Tocilizumab

Autoritățile din România vor activa Mecanismul de protecţie civilă al UE în vederea achiziţionării medicamentului Tocilizumab, folosit în tratarea cazurilor de COVID-19.

„Problema activării Mecanismului de protecţie civilă – ştiu că au fost discuţii pe această temă. Mâine urmează să fie activat Mecanismul, la cererea Ministerului Sănătăţii, pentru medicamentul Tocilizumab. Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantităţile necesare.

Am înţeles de la colegii de la Ministerul Sănătăţii că, la acest moment, avem cantităţi suficiente pentru încă două-trei săptămâni, motiv pentru care vom activa Mecanismul să vedem în ţările care nu se confruntă cu un val serios, la acest moment, dacă putem lua de la ei medicamentul, să-l aducem în ţară în anumite cantităţi. Ministerul Sănătăţii, mâine, urmează să ne spună care este cantitatea necesară, pe care o să o anunţăm”, a afirmat Raed Arafat, luni, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Legat tot de Mecanismul de protecţie civilă, șeful DSU a adăugat că se analizează posibilitatea solicitării anumitor echipamente, în mod deosebit oxigenatoare individuale.

„Să suplimentăm ce avem şi ce achiziţionăm pentru a facilita creşterea numărului paturilor cu oxigen în spitalele care au paturi libere, dar care nu sunt conectate la oxigen”, a precizat Arafat.

El a explicat că solicitarea prin Mecanismul de apărare civilă european are în vedere faptul că în două-trei săptămâni ar putea apărea probleme cu stocurile de Tocilizumab din spitalele româneşti.

Politica