marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Băiat de 17 ani, din Dolj, decedat la SCJU Craiova

Update/ Băiatul avea diabet și era insulino-dependent. A ajuns la spital în comă diabetică. Medicii l-au testat și pentru Covid-19 și așa au aflat ca fusese infectat cu coronavirus.

„Tanar de 17 ani, din mediul rural, a venit in UPU de la domiciliu, cu mijloace proprii, in ziua de 02.102021, constient, intens dispnei, cu stare generala alterata, cu valori mari ale glicemiei. Era cunoscut cu diabet zaharat tip 2 insulinonecesitant. A fost admis in UPU, in sectorul in care izolam pacientii suspecti si confirmati cu infectie cu SARS-CoV-2, organizat la parterul Centrului de Cardiologie Interventionala, pacientul fiind suspect de infectie cu SARS-CoV-2. Aici a fost investigat paraclinic si imagistic, i s-a efectuat test PCR pentru SARS-CoV-2, a primit ingrijiri medicale de urgenta, complexe si complete. Cu toate acestea, evolutia a fost una nefavorabila, starea pacientului s-a agravat rapid, a fost intubat si ventilat mecanic. In ziua de 03.10.2021 a intrat in stop cardiorespirator, dar s-a resuscitat. In ziua de 04.10.2021 a intrat din nou in stop cardiorespirator, dar manevrele de resuscitare efectuate timp de o ora, au ramas fara rezultat, la ora 15:48 inregistrandu-se decesul. A fost confirmata si infectia cu SARS-CoV-2”, a declarat Cristiana Geormăneanu, directorul medical al SCJU Craiova.

Aceasta a adăugat că băiatul fusese totuși vaccinat cu prima doză Pfizer: „Din informatiile furnizate de DSP, pe care le avem, rezulta ca a fost vaccinat cu prima doza in aprilie, cu Pfizer”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

____-

Un băiat în vârstă de 17 ani, din Bucovăț, Dolj, infectat cu coronavirus, a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova. Era elev, în clasa a X-a, la Liceul de Artă din Craiova.

Era internat la ATI, de sâmbătă. A murit noaptea trecută.

Potrivit reprezentanților spitalului, băiatul era nevaccinat.

Revenim!

Politica