joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Hagi și Rotaru alimentează naționalele României

Echipa națională de fotbal a României va disputa două partide în luna octombrie în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2022. Tricolorii vor da piept cu Germania și Armenia, iar în lotul convocat de Mirel Rădoi sunt majoritari fotbaliștii care joacă sau au jucat pentru cluburile patronate de Gică Hagi, respectiv Mihai Rotaru.
De la Farul a fost chemat Marian Aioani, iar pe lângă acesta vor mai evolua sub tricolor alți jucători lansați de Hagi: Cristian Manea, Alin Toșca, Ianis Hagi, Răzvan Marin și Dragoș Nedelcu. De la CSU Craiova au fost convocați Nicușor Bancu și Andrei Ivan, dar Rădoi i-a convocat și pe Andrei Vlad și Valentin Mihăilă. Pe lângă aceștia, selecționerul se va baza și pe doi fotbaliști care au evoluat pentru ambele formații: Alexandru Mitriță și Alexandru Cicâldău.
Programul României:
Vineri, 8 octombrie: Germania – ROMÂNIA, ora 21:45 – Volksparkstadion (Hamburg)
Luni, 11 octombrie: ROMÂNIA – Armenia, ora 21:45 – Stadion Steaua (București)
La naționala de tineret, Florin Bratu se va baza pe doi jucători de la Farul Constanța: Alexandru Georgescu și Alexi Pitu în timp ce CSU Craiova trimite 4 fotbaliști: Vladimir Screciu, Alexandru Cîmpanu, Ștefan Baiaram și Jovan Marković.
Tricolorii mici, care se pregătesc pentru participarea la EURO 2023, competiția U21 pe care România o găzduiește alături de Georgia, vor disputa două jocuri în cantonamentul de la Marbella:
România U21 – Suedia U20,  Joi, 7 octombrie, ora 21:00
România U21 – Mexic U21, Sâmbătă, 9 octombrie, ora 21:00

Politica