marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO: Studenții din Craiova sunt nevoiți să stea la cozi kilometrice pentru a se testa

Studenții din Craiova au avut astăzi o zi de foc după ce facultățile dar și căminele au anunțat că nu-i primesc decât cu Certificat verde. S-au format cozi kilometrice la Dispensarul Studențesc din Craiova, dar și la farmacia Catena din fața Spitalului Nr 1.

„Nu suntem deloc entuziasmați să stăm la o coada de 50 de m să fim testați, dar trebuie să ne supunem. Sunt studenți de la toate facultățile care încep cursurile.”, a spus o persoană.

Tot acest haos s-a produs deoarece programul de testare de la Dispensarul Studențesc este de la ora 10:00 până la ora 14:00, iar studenții au venit într-un număr prea mare pentru capacitatea fizică a personalului. Aceștia au căutat o alternativă și au mers și la farmacia Catena din fața Spitalului Județean de Urgență deoarece fără Certificat nu pot participa mâine la cursuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Stăm deja de aproape două ore aici, eram ultimii din coadă și s-a nimerit să fie multă lume de la primele ore. Cred că așa va fi toată ziua. Mi se pare riscant să stăm așa apropiați. Venim fără Covid la coadă și ajungem la testare cu virusul în felul ăsta”, a spus o altă persoană aflată la coadă.

La Universitatea din Craiova cursurile vor începe în sistem hibrid, însă la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova acestea vor începe conform scenariului 1, adică toată lumea va veni fizic la ore și laboratoare, însă situația epidemiologică le impune studenților câteva restricții.

Accesul va fi permis doar pentru persoanele care:

-sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

-prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore

-persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

Politica