joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Urs, împuşcat în Comarnic după ce a atacat echipa de intervenţie care încerca să-l alunge

Ministerul Mediului a transmis, sâmbătă seară, că un urs a fost împuşcat în intravilanul localităţii Comarnic, judeţul Prahova, în urma atacului asupra echipei de intervenţie care încerca să-l alunge. 

”Un urs a fost împuşcat aseară în intravilanul localităţii Comarnic, judeţul Prahova, în urma atacului asupra echipei de intervenţie care încerca să-l alunge. Este al doilea exemplar recoltat prin împuşcare în baza OUG privind intervenţia în cazul atacurilor urşilor. Primul astfel de caz s-a petrecut în localitarea Rucăr din judeţul Argeş, în urmă cu o săptămână”, a transmis, sâmbătă seară, Ministerul Mediului.

Instituţia precizează că, vineri seară, un cetăţean din Comarnic a semnalat, prin apel la 112, prezenţa, în propria grădină, a unui exemplar de urs.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Echipa de intervenţie – formată din reprezentantul Jandarmeriei, poliţiei locale, gestionarului fondului cinegetic, medicul veterinar şi coordonată de primarul localităţii – s-a deplasat la faţa locului şi, conform procedurii, au început demersurile pentru alungarea ursului în afara zonei intravilane.

”Membrii echipei au recunoscut exemplarul – un mascul de aproximativ 4 ani şi 120 kg – ca fiind acelaşi care a mai pătruns în localitate în trecut, a produs pagube în rândul animalelor domestice şi a mai fost alungat de echipa de intervenţie. Din relatările membrilor echipei, la finalul procedurii de alungare, în jurul orei 21:00, după ce ursul a fost îndepărtat şi părea că nu mai revine, iar participanţii întocmeau raportul de eveniment, exemplarul a revenit brusc în apropierea membrilor echipei, manifestând un comportament agresiv faţă de aceştia. Având în vedere riscul major şi iminent, s-a luat pe loc decizia intervenţiei prin împuşcare, dusă la îndeplinire de paznicul de vânătoare care participa la acţiune”, a transmis Ministerul Mediului.

Ministerul a precizat că este al doilea exemplar recoltat prin împuşcare în baza OUG privind intervenţia în cazul atacurilor urşilor, informează g4media.ro

Politica