vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Victorie importantă a ecologiștilor


Agent Green a câștigat joi un proces important împotriva porcurorilor vâlceni care au refuzat să ancheteze o firmă care taie păduri, încălcând legea. Societatea deținută de un cetățean german, are mai multe pduri în munții Făgăraș. Agent Green afirmă că obţinerea documentaţiei de la Agenţia de Protecţia Mediului de către societatea comercială s-a făcut cu acte false care aparţin altei firme cu nume asemănător. ”Agent Green a câştigat astăzi un proces inedit împotriva procurorilor de la Vâlcea care au refuzat să ancheteze firma unui cetăţean german care deţine un SRL în România şi păduri virgine în munţii Făgăraş pe care le taie cu încălcarea legii. Judecătoria Râmnicu-Vâlcea a decis astăzi în favoarea Agent Green şi obligă procurorii să reia ancheta pornind de la sesizarea penală a ecologiştilor”, conform unui comunicat al Agent Green.
Înițial procurorii au decis că nu se impune începerea urmării penale, iar în martie 2021 Agent Green a contestat ordonanţa de clasare. Decizia de joi a magistraţilor de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea desfiinţează soluţia atacată şi trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală.
”Respinge excepţia inadmisibilităţii plângerii faţă de lipsa calităţii procesuale active a petentei. În temeiul dispoziţiilor art.341 alin.(6) lit. b) din Codul de procedură penală, admite plângerea formulată de petenta Asociaţia Agent Green, împotriva soluţiei dispusă prin ordonanţa din data de 03.03.2021 şi menţinută prin ordonanţa nr. 77/II/2/2021 din dosarul nr. 4699/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, desfiinţează soluţia atacată şi trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală”, specifică decizia magistraţilor.

Politica