vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU – CSU, fără spectatori? Comunicat tăios al lui Rotaru: „Vă ascundeți în Ziua Judecății!”

Mihai Rotaru se oferă să plătească toate cheltuielile ce țin de organizarea meciului FCU – CSU pentru ca derby-ul Băniei să se joace cu suporteri în peluze

Craiova este pe roșu, după ce rata de infectare a sărit de 6 la 1.000 de locuitori. Astfel încât sunt două scenarii pentru disputarea derby-ului dintre FCU Craiova și CSU Craiova: doar cu vaccinați în tribune sau fără spectatori. Potrivit gsp.ro, clubul lui Mititelu nu pare dispus să-și asume organizarea meciului cu spectatori. La ședința tehnică dinaintea marelui meci ar fi invocat faptul că nu găsește nici măcar 300 de stewarzi vaccinați, pentru asigurarea securității pe stadion.
De altfel, FCU Craiova nu a pus bilete în vânzare pentru super-meci, nici măcar joi, cu trei zile înainte de fluierul de start al disputei de pe Oblemenco. Și asta în condițiile în care, spre comparație, la meciului cu FCSB, tichetele de acces se puteau cumpăra cu 10 zile înainte de partidă.
În plus, Peluza Sud 1997, gruparea care susține FCU Craiova, a postat un comunicat prin care anunță că nu mai intră pe stadioane atât timp cât prezența la meciuri e condiționată de vaccin:
„Opriți discriminarea!
Conform ultimelor zvonuri apărute, la competițiile sportive vor putea intra pe stadion doar persoane vaccinate.
Peluza Sud transmite public că nu se va prezenta pe niciun stadion pe care se va îngrădi libertatea unei persoane pe baza vaccinului. Conform articolelor 4(1), 16(1), 23(1), 53(2) din Constituția României, dar și a paragrafelor 7.3.1, 7.3.2 și 7.5.2 din Rezoluția 2361/2021 a Adunării Parlamentare a Consiliului European, considerăm abuzivă, discriminatorie și neconstituțională îngrădirea accesului pe stadion, leagăn al libertății, unor persoane care au dreptul de a decide dacă vor sau nu să se vaccineze.
Nu credem în conspirații, nu dorim să intrăm în subiecte legate de virusologie sau alte aspecte de ordin medical, ci doar ne anunțăm poziția fermă în fața acestei decizii. Din momentul în care vor putea intra pe stadion atât persoanele nevaccinate, cât și cele vaccinate, vom fi prezenți, așa cum am fost și până acum.
Sperăm ca acestea să fie doar zvonuri și să ne putem susține echipa de pe stadion, duminică, în meciul cu utopiile. Rămâne cum am stabilit, toți în negru la ora 18:00 în Centrul Vechi, INDIFERENT DE SITUAȚIE!”
Mihai Rotaru a urmărit să profite de modul în care rivala locală a gestionat modul de organizare al meciului și a emis un comunicat dur pe site-ul clubului său. Patronul celor de la CSU Craiova îi transmite lui Mititelu că-i face el rost de stewarzi vaccinați și îi propune să-i plătească integral cheltuielile cu organizarea jocului, doar să poată intra fanii pe stadion.

Comunicatul emis de clubul lui Rotaru:
„Frica de suporteri.
Întotdeauna v-a fost frică de suporteri, indiferent câte societăți comerciale ați schimbat sau cum s-au numit ele. De frica suporterilor, ați început prin a muta echipa la Severin, apoi ați declarat sus și tare că orașul Craiova nu merită să aibă echipă de fotbal şi, imediat, aţi venit cu bomba că este „echipa familiei voastre și a copiilor copiilor voștri” și noi toți, ceilalți, trebuie să ne facem echipă de fotbal.
De când v-ați înființat prima societate în anul 2005 și până la ultima, „inaugurată” în anul 2017, ați mințit, manipulat și trădat.
Și, cu toate că „Ziua Judecății” se apropie cu pași repezi, voi încă vreți să vă ascundeți. Vreți ca lumea să nu vadă că, în tot acest timp, ați fost o minciună. Că sunteți puțini și că tot ceea ce vă leagă este patronul. Și atunci ați hotărât să fugiți de judecată, să nu vadă o țară întreagă că pentru orașul Craiova, pentru regiune, SRL-ul din 2017 nu există.
Vă ascundeți în spatele unor minciuni: că jandarmeria nu vă lasă să organizați meciul, că nu aveți firmă de pază ca să vă asigure siguranța.
Pentru a termina cu aceste minciuni, vă propunem să plătim noi toate costurile pentru buna desfășurare a evenimentului şi să asigurăm necesarul de stewarzi pe care susțineți sus și tare că nu-i aveți.
Cu o singură condiție:
Lăsați suporterii să vină la stadion!
Lăsați oamenii să se bucure de fotbal!
Puneți biletele în vânzare pe tot stadionul!
Nu vă mai ascundeți!
Și țineți minte că, dacă veți juca fără spectatori așa cum vreți să o faceți, loviți nu doar în suporterii Universității Craiova, ci și în proprii voștri suporteri. Pentru că, dacă Peluza Nord nu va fi duminică în stadion, nici Peluza Sud nu va avea acces la meciul retur. Dar, poate, ca de obicei, nu vă interesează asta”.
Partida FCU Craiova – CSU Craiova e programată duminică, 3 octombrie, pe stadionul din Bănie. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica