joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Drăgoescu: „Costul pentru schimbarea gazonului să fie suportat de echipe”

Gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco” continuă să le dea bătăi de cap echipelor de fotbal, dar și consilierilor locali din Bănie. În şedinţă ordinară a Consiliului Local, Lia Olguța Vasilescu a fost întrebată de ce este nevoie ca iarba de pe arena modernă a Craiovei să fie schimbată atât de des.

„Prin acest proiect de hotărâre ni se propune alocarea sumei de 3,4 milioane de lei pentru înlocuirea gazonului de pe stadion. Acel gazon a mai fost înlocuit în urmă cu mai puțin de doi ani și vreau să am niște explicații de ce trebuie înlocuit într-o perioadă atât de scurtă”, a fost reacția lui Teodor Sas.

Totodată, un alt consilier a propus ca cele două echipe de fotbal din Craiova, care joacă pe stadionul „Ion Oblemenco”, să plătească pentru schimbarea gazonului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La gazon, cei aproape 700.000 de euro, acest consumabil nu ar trebui plătit de cetățenii municipiului Craiova. Îmi pare rău că atunci când s-a făcut bugetul nu s-a avut în vedere ca această sumă să se recupereze de la cele două echipe care joacă și utilizează acest gazon. Propunem pentru anul viitor, să se aibă în vedere, dacă vor ei, și lunar să putem schimba gazonul, însă costul să fie suportat de echipele care joacă pe stadion”, a spus Cezar Drăgoescu.

Lucian Săuleanu spune că problema este mult mai delicată și că ar trebui să se ia în considerare varianta unei expertize făcute în mod independent. Acest lucru ar fi necesar, în condițiile în care culpa ar fi una de construcție.
„Cred că ar trebui să identificăm problema de fond. Îmi aduc aminte situația care a fost și la București, cu Arena Națională. Propunerea mea ar fi în sensul de a efectua o expertiză făcută în mod independent. Câtă vreme nu se observă foarte clar ce se întâmplă, de ce trebuie schimbat atât de des, vom schimba la fiecare doi ani. Drenajul nu corespunde. Sistemul de încălzire trebuie verificat dacă s-a înfundat sau nu. Noi trebuie să fim conștienți de costul foarte mare și în mod repetat pentru un obiectiv care nu își atinge, cel puțin la acest motiv, finalitatea. Nu putem să le justificăm craiovenilor aceste costuri foarte mari, în condițiile în care culpa este una de construcție”, a spus Lucian Săuleanu.

Lia Olguța Vasilescu susține că gazonul a ajuns într-o astfel de situație pentru că se joacă prea des pe el. Totodată, varianta în care cele două formații să plătească pentru ca iarba să fie schimbată nu se încadrează într-un scenariu tocmai drept față de cluburile de fotbal, pentru că acestea deja plătesc pentru a juca pe arena din Bănie.

„Să nu uităm că la fiecare meci se plătește suma de 10.000 de euro. Din economiile de la lista de investiții va fi asigurată, pentru gazon, suma de 3.880.000 de lei. Gazonul nu a avut garanție, nici nu se dă garanție pentru el, pentru că este un bun consumabil. Nu a existat așa ceva. Singura garanție a fost la început, atunci când a intrat la pachet cu tot stadionul, în 2017. Eu sunt de acord că, într-adevăr, va trebui să fie făcută și o expertiză. Poate vom prinde un acord-cadru pentru gazon și expertiză. Ne-am gândit la această chestiune. Gazonul se schimbă atât de des pentru că nu se respectă cartea tehnică a gazonului. Pentru că ar trebui să se joace o singură dată la două săptămâni și se joacă săptămânal, chiar și de două ori pe săptămână. Oricine se uită vede cu ochiul liber că gazonul trebuie schimbat”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Politica