joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului Cîţu, prezentată azi în Parlament

Senatorii şi deputaţii se reunesc joi în şedinţă comună, începând cu ora 14.00, pentru prezentarea moţiunii de cenzură depuse de parlamentarii social-democraţi, cu titlul „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”.

Aceasta va fi dezbătută şi votată marţea viitoare, 5 octombrie, de la ora 12.00, conform deciziei birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Moţiunea PSD este cea de-a doua iniţiată în această lună, după cea depusă de USR-PLUS, pe 3 septembrie. Miercuri, 29 septembrie, Dan Barna a anunțat că USR-PLUS va vota moţiunea de cenzură depusă de PSD.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În textul moţiunii se susţine că „guvernarea perdanţilor a sărăcit România!”

Printre altele, parlamentarii social-democraţi acuză Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR că a fost mult mai preocupat de lupta pentru putere în interiorul Coaliţiei şi a preferat să condamne la sărăcie peste 7 milioane de români.

Social-democraţii acuză şi faptul că „absorbţia fondurilor europene este la pământ”, iar „capitalul românesc, condamnat la faliment”.

PSD acuză, totodată, că guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR „a ratat toate ţintele asumate în Sănătate”, iar în privinţa Educaţiei, deşi abia a început anul şcolar, aceeaşi guvernare „a închis sute de şcoli, iar pentru restul… a planificat închiderea”.

În privinţa moţiunii USR-PLUS, Curtea Constituţională a admis, cu unanimitate de voturi, sesizarea premierului privind existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Guvern, însă susţine că ea poate fi dezbătută şi votată, scrie Agerpres.




Politica