Conecteaza-te cu noi

Actualitate

România, pe locul 2 în Europa și pe 6 în lume la decesele COVID înregistrate în ultimele 24 de ore

Publicat

pe

România este pe locul 6 în lume și pe locul 2 în Europa la decesele înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunțat marți seara CNCAV. Decesele la pacienți cu noul coronavirus din România înregistrate marți reprezintă 5% din totalul celor raportate în lume.

„Când vom înțelege cu toții că situația este cât se poate de gravă? Suntem pe locul 6 în lume și pe 2 în Europa la decese COVID-19 în ultimele 24 de ore”, a anunțat CNCAV pe pagina de Facebook RoVaccinare.

Potrivit postării, în România sunt peste 10.000 de persoane internate în spital, din care aproape 300 sunt minori, iar peste 1.000 de persoane sunt internate în ATI și luptă împreună cu medicii pentru viețile lor.

„Din totalul deceselor raportate astăzi în lume, decesele din România reprezintă 5%. Din totalul deceselor raportate astăzi în Europa, decesele din România reprezintă 11.5%”, au transmis reprezentanții CNCAV.

 În România au fost raportate marți de 2,65 de ori mai multe decese decât media europeană și de 6,34 de ori mai multe deecese decât media în lume.

De asemenea, au fost raportate în România de 2,2 ori mai multe cazuri noi decât media europeană și de 6 ori mai multe cazuri decât media în lume.

În ceea ce privește acoperirea vaccinală, raportată la întreaga populație, nu doar la populația eligibilă, în Europa aceasta este de 52% cu schema completă și încă 4,5% cu prima doză, iar în lume procentele ajung la 33, respectiv 12. În același timp, în România, acoperirea vaccinală este de 28% cu schemă completă și încă 1% cu prima doză.

„Haideți să ne ajutăm între noi! Haideți să ne vaccinăm în număr cât mai mare cu schemă completă! Haideți să nu blocăm spitalele! Haideți să avem grijă de noi și de cei de lângă noi! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, au mai transmis reprezentanții CNCAV.

Mesajul integral al RO-Vaccinare

Când vom înțelege cu toții că situația este cât se poate de gravă?Suntem pe locul 6 în lume și pe 2 în Europa la decese COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Avem peste 10.000 de persoane internate în spital, din care aproape 300 sunt minori.

Peste 1.000 de persoane sunt internate în ATI și luptă împreună cu medicii pentru viețile lor.Da! Situația este foarte gravă!

România a ajuns pe locul 6 în lume și pe 2 în Europa ca număr de decese raportate astăzi. Din totalul deceselor raportate astăzi în lume, decesele din România reprezintă 5%.Din totalul deceselor raportate astăzi în Europa, decesele din România reprezintă 11.5%.

Haideți, totuși, să normalizăm cifrele ca să punem în context!

De ce? Tocmai ne comparăm cu state care au cu mult mai mulți locuitori.

Decese/milion de persoane: În România au fost raportate astăzi de 2,65 de ori mai multe decese decât media Europeană.În România au fost raportate astăzi de 6.34 de ori mai multe deecese decât media în lume.

Număr de cazuri/ milion de persoane: În Romania au fost raportate astăzi de 2,2 ori mai multe cazuri noi decât media Europeană. În România au fost raportate astăzi de 6 ori mai multe cazuri decât media în lume. Acoperirea vaccinală (raportată la întreaga populație – nu doar populația eligibilă)

Europa: vaccinați complet 52% și încă 4.5% cu prima doză.

Lume: vaccinați complet 33% și încă 12% cu prima doză.

România: vaccinați complet 28% și încă 1% cu prima doză.

Haideți să ne ajutăm între noi! Haideți să ne vaccinăm în număr cât mai mare cu schemă completă! Haideți să nu blocăm spitalele! Haideți să avem grijă de noi și de cei de lângă noi!

 Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!

 Prin vaccinare împotriva COVID-19:– se reduce riscul de infectare;– se reduce riscul de transmitere a virusului;– se reduce considerabil riscul de spitalizare;– se reduce considerabil riscul de deces.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.